Αμοργός: Ιατρείο Σακχαρώδη διαβήτη μέσω τηλεϊατρικής στο ΚΥ του νησιού

Η τηλεϊατρική σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή της όλο και περισσότερο στη ζωή μας. Και ιδιαίτερα είναι σημαντική για τους κατοίκους που ζουν σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά στο Αιγαίο. Μάλιστα, ο Δήμος Αμοργού σε συνεργασία με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και το Κέντρο Υγείας Αμοργού, αναλαμβάνουν δράση για παροχή υπηρεσιών υγείας αφ’ ενός μεν σε ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και αφ’ ετέρου για την έγκαιρη ανίχνευση ατόμων που βρίσκονται στο στάδιο προδιαβήτη ή έχουν υψηλό κίνδυνο / πιθανότητα να παρουσιάσουν διαβήτη τα επόμενα χρόνια.

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα amorgos – news.gr αυτό θα γίνει με τη παρακολούθηση ασθενών  που πάσχουν από διαβήτη από εξειδικευμένους  ιατρούς με τη χρήση της Τηλεϊατρικής , χωρίς να απαιτείται η απομάκρυνση των κατοίκων από την Αμοργό, όπου κατοικούν και εργάζονται.

Συγκεκριμένα θα συνδεόμαστε μέσω της Τηλεϊατρικής του ΚΥ Αμοργού με το σταθμό Τηλεϊατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» όπου με τη συνεργασία του κ. Κουτσοβασίλη Αναστασίου , Επιμελητή  Β’ ΕΣΥ (Παθολόγου – Διαβητολόγου) λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία,  διαβητολογικό ιατρείο.
Άρα το σύνολο των ασθενών της Αμοργού που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να εξυπηρετηθούν, μέσω της Τηλεϊατρικής, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, από την Αμοργό,  χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά από το κόστος των μετακινήσεων.

Στόχος μας είναι τα διαγνωσμένα  με  Σακχαρώδη Διαβήτη  άτομα να ρυθμισθούν όσο γίνεται πιο γρήγορα, για αποφυγή επιπλοκών.
Επίσης, η έγκαιρη ανίχνευση των ατόμων που βρίσκονται στο στάδιο προδιαβήτη  ή έχουν υψηλό κίνδυνο / πιθανότητα να παρουσιάσουν διαβήτη τα επόμενα χρόνια μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη συμπλήρωση πολύ σύντομου ερωτηματολογίου. 
Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνεται από  το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας , κατόπιν προφορικού αιτήματος των ενδιαφερομένων.
Επισημαίνεται ότι το εν λόγω ερωτηματολόγιο αφορά σε μη διαβητικούς ασθενείς .

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΟΥΜΕ
Όσους από τους κατοίκους της Αμοργού πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη να επικοινωνήσουν με τον Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αμοργού κ. Άλκη Αποστόλου  στο τηλέφωνο 2285071207 και να  ζητήσουν τη πλήρη παρακολούθηση τους από το Διαβητολογικό  Ιατρείο της Νίκαιας.
Όσους επιθυμούν να κάνουν τεστ έγκαιρης ανίχνευσης να επικοινωνήσουν στο  ίδιο τηλέφωνο και τον ίδιο ιατρό.
Και στις δύο περιπτώσεις ο ιατρός θα καθορίσει τους χρόνους συνάντησης μαζί του.
Επειδή από σχετικές έρευνες έχει αποδειχθεί  ότι ο διαβήτης θα πλήξει μέχρι το 2035 περίπου το 20% των ενηλίκων της Ελλάδος, τόσο η έγκαιρη πρόληψη, όσο και η έγκαιρη αντιμετώπιση του, αποτελούν ζητήματα που πρέπει να απασχολούν όλους μας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News