Αμοργός - Κέντρο Υγείας: Εγκαταστάθηκε ηλεκτρογεννήτρια

Αμοργός

Με μια σύγχρονη ηλεκτρογεννήτρια εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας Αμοργού. Ο Δήμος Αμοργού στο πλαίσιο του σχεδιασμού για ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας των κατοίκων και της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας του νησιού είχε υποβάλλει αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε η «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ» του Ιδρύματος  Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου.

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου έκανε δεκτή τη δωρεά της «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» για προμήθεια,μεταφορά, εγκατάσταση και σύνδεσης ενός Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους της Cummins Power Generation 66kVA εφεδρικής λειτουργίας – ηχομονωμένο με πεδίο μεταγωγής 110 Α κόστους 15388,40€. Η ηλεκτρογεννήτρια  πρόκειται να συνδεθεί στο Κέντρο Υγείας παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια σε ιατρικό προσωπικό και πολίτες,λύνοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα .

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε «Η υγειονομική θωράκιση της Αμοργού αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής. Ευχαριστώ θερμά το Ίδρυμα Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η κοινωνία μας δοκιμάζεται από την πανδημία, η συγκεκριμένη δωρεά  αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και παράδειγμα προς μίμηση. Ευχαριστώ και την 2η ΥΠΕ και τον  Διοικητή κ. Ροϊλό για την αποδοχή της δωρεάς που ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Στη προσπάθεια μας για μια καλύτερη Αμοργό έχουμε σημαντικούς υποστηρικτές

 

Αμοργός: Και 3η δόση έρχεται 

Το ΚΥ Αμοργού ξεκινά τη χορήγηση 3ης δόσης εμβολίων έναντι του κορωνοϊού με Pfizer.

Η 3η δόση θα χορηγείται σε άτομα:

1) άνω των 50 ετών,

2) υγειονομικούς και

3) σε άτομα με νοσήματα υψηλού κινδύνου

έπειτα από 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση ή την μοναδική δόση στην περίπτωση του Johnson's

Σε ανοσοκατασταλμένους μπορεί να γινει 1 μήνα μετά τη δεύτερη δόση ή την μοναδική δόση στην περίπτωση του Johnson's,

Η 3η δόση συστήνεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική και δεν απαιτείται για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος. Προστατεύει όμως περαιτέρω από μόλυνση και βαριά νόσηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να καλέσετε στο Κ. Υ. Αμοργού πρωινές ώρες Δευτέρα ως Παρασκευή,

στο τηλέφωνο 2285071207.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News