Αμοργός - Κέντρο Υγείας: Θετικός στον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος Καραϊσκός, ενημέρωση για τεστ

Καραϊσκος

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σήμερα και μαθητές, μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με επικαιροποιημένο  υγειονομικό πρωτόκολλο. Στην Αμοργό έχουν προμηθευτεί όλοι τα απαιτούμενα σελφ τεστ και το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και υγειονομική προστασία εξαρτάται από την πιστή τήρηση των μέτρων καθώς και την υπευθυνότητα που καλούμαστε ι να δείξουμε όλοι.

Σε ότι αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο έλεγχος επεκτείνεται πλέον σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε, «Τα σχολεία ανοίγουν και εύχομαι καλή επάνοδο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Πρωτίστως για να προστατέψουμε την υγεία μας και στη συνέχεια για να διασφαλίσουμε τη δια ζώσης εκπαίδευση. Παρακαλώ να ακολουθούν όλοι τις συστάσεις του Δήμου και να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα.»

Θετικός ο Δήμαρχος 

Ο Λευτέρης Καραϊσκος πάντως είναι θετικός και παραμένει στο σπίτι. Χωρίς συμπτώματα - όπως σημείωσε είχε επιστρέψει από ταξίδι εκτός νησιού-  γιατί έχει κάνει και την αναμνηστική δόση και όπως σημειώνει μέσα από τη σελίδα του...  Τι αναφέρει ο πρώτος πολίτης της Αμοργού; "  Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και ότι προβλέπεται για όσους επιστρέφουν στην Αμοργό από ταξίδι, έμεινα αρχικά σε οικειοθελή καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα προληπτικού pcr τεστ. Το αποτέλεσμα έδειξε πως είμαι θετικός στον κορονοϊό.

Ευτυχώς λόγω του πλήρους εμβολιασμού δεν έχω εμφανίσει συμπτώματα. Παραμένω σε καραντίνα όσο διάστημα προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εργασία από το σπίτι και σε συνεργασία με τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες μας συνεχίζουμε το έργο για την Αμοργό μας!!! Συμπατριώτες, στηρίζουμε τον εμβολιασμό και επιστρέφοντας στο νησί ακολουθούμε τα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας!!! Καλή χρονιά σε όλους με αισιοδοξία και υπευθυνότητα!!!"

 

Η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού 

Υπάρχει βεβαια και η ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Αμοργού για όσους χρειάζονται την καλύτερη δυνατή υγειονομική θωράκιση από την πανδημία... Και όπως διαβάζουμε "  Με αφορμή την επιστροφή στα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η οποία έχει επηρεάσει και το νησί μας, παρακαλούμε τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς, να τηρήσουν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Είναι σημαντικό να γίνει η έγκαιρη προμήθεια των self test από όλους τους δικαιούχους και να μην παραλείψετε να τα εκτελέσετε στις προτεινόμενες ημερομηνίες ( Κυριακή 9/1, Δευτέρα 10/1, Πέμπτη 13/1). Αν κάποιο παιδί ή εκπαιδευτικός παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα ή θετικό self test παρακαλούμε να επικοινωνήσει με ένα από τα ιατρεία του νησιού.

ΚΥ Αμοργού: 22850- 71207 /  ΠΠΙ Αιγιάλης: 22850- 73222 /  ΠΙ Καταπόλων: 22850 - 71805 /  ΠΙ Αρκεσίνης: 22850- 72250

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News