Ανδρος: Διάψευση για κρούσμα κορωνοϊού στο νησί

Είμαστε το νησί της λανθάνουσας υποψίας και της ανώνυμης φημολογίας. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το κορωνοϊός. Έτσι, μόλις είχαμε φτάσει το απόγευμα στο Γαύριο από Χώρα όταν προς μεγάλη έκπληξη μας ρωτηθήκαμε από σοβαρό άνθρωπο αν είχε βάση η φήμη που έφτασε για κρούσμα στην Χώρα! Γελάσαμε και προσπεράσαμε την φήμη. Στην Χώρα κανείς δεν είχε πει τέτοιο πράγμα. Το βράδυ επιχειρηματίας από την Χώρα μάς πήρε τηλέφωνο και ρώτησε αν όντως υπάρχει κρούσμα στο Γαύριο!

Προφανώς η φημολογία δίνει και παίρνει στο νησί. Ας μην ξεχνάμε πως στην Χώρα είχαν πει τον Νοέμβριο πως ο δήμαρχος είχε φέρει ήδη στο Γαύριο τους πρώτους 22 Σύρους πρόσφυγες.Και πως θα έφερνε άλλους 100 και άλλα τέτοια ευτράπελα. Μέχρι και πολιτική αντιπαράθεση έγινε με μια φήμη που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Έκτοτε πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες και κανείς δεν είδε πρόσφυγα στην Άνδρο. Αλλά εκείνες τις μέρες οι φήμες στα φεϊσμούκια του νησιού έδιναν και έπαιρναν. Το ίδιο και σήμερα. Η φήμη πάει κι έρχεται χωρίς αντίκρυσμα.

Το βράδυ επικοινωνήσαμε ως Εν Άνδρω με τους αρμόδιους του νησιού, που είχαν από πρώτο χέρι πληροφόρηση από το Κέντρο Υγείας, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο στο νησί. Το Κέντρο Υγείας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα τέτοιο ενώ στελέχη του διαψεύδουν αυτή την φήμη. Αυτά προς ενημέρωση όσων ανησυχούν στο Γαύριο! Και όσων τηλεφωνούν από την Χώρα! 

Εμείς να προσθέσουμε ότι και ο πρώην δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, γιατρός στο επάγγελμα προχώρησε σε ανάρτηση στα social media για το θέμα του Κορωνοϊού αναφέροντας "  Με αφορμή, ανάρτησης στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω, τους πολίτες.της Άνδρου,ς πως δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα σχετικά με κρούσμα, ούτε κάν υποψία κρούσματος, από corona virus στο Κέντρο Υγείας. 
Επίσης ύστερα από ερωτήματα προς όλο το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και όλων των ιδιωτών ιατρών της Άνδρου, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.
Κανένας λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής.
Καλό είναι να ρωτάμε πρώτα, πριν γράψουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που μας απασχολεί όλους".

Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει. Αντιθέτως οι φήμες βλάπτουν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News