Ανδρος - Επιτροπή Κρίσης: "Δεν έχουμε κανένα κρούσμα κορωνοϊού φέτος στο νησί μας"

Με δεδομένο ότι οι φήμες όλο και αυξάνονται αυτές τις ημέρες, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Κρίσης του Κορωνοϊού στο Δήμο Άνδρου προχώρησε σε συνεδρίαση… Και όπως διαβάζουμε «Η Επιτροπή διαβεβαιώνει όλους τους κατοίκους ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Ο μοναδικός αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση των κρουσμάτων είναι Ο ΕΟΔΥ».

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Αριστοτέλη Διαπούλη;

«Η Επιτροπή επιθυμεί όπως ενημερώσει για τα ακόλουθα:

# Γίνονται αρκετά μοριακά test από ιδιωτικά μικροβιολογικά στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων, όπου απαιτούνται για την μετακίνηση- επιστροφή πολιτών.

 # Κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα προσεχτικοί σχετικά με τα σχόλια και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων, πέρα ότι προκαλεί κλίμα αγωνίας και ανησυχίας άνευ λόγου, διώκεται νομικά.

 # Σύμφωνα με σχετική προκήρυξη του ΕΟΔΥ αναμένεται η σύσταση ΚΙΝΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΟΜΥ) και για την Άνδρο η οποία θα είναι τετραμελής και θα επιφορτιστεί την διενέργεια ελέγχων .

# Μέχρις στιγμής στο νησί μας φαίνεται να ολοκληρώνεται η θερινή σεζόν χωρίς να έχει προκύψει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αυτό οφείλεται στην μεγάλη προσπάθεια και την υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει οι απλοί πολίτες και επισκέπτες της Άνδρου. Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε Κρατάμε αποστάσεις , Φοράμε Μάσκα και Συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον Ιό.

Και στον επίλογο… Κρατάμε Αποστάσεις, Μένουμε υγιείς, σπάμε την αλυσίδα της μετάδοσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News