Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑνδρος: Υγειονομική ...ομπρέλα μέσω της Interamerican

Ανδρος: Υγειονομική …ομπρέλα μέσω της Interamerican

|

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ανδρου και της ιδιωτικής εταιρείας INTERAMERICAN για παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Ανδρου κος Λοτσάρης και οι 13 αεροδιακομιδές από την Ανδρο την τελευταία τριετία .

“… Σκοπός μας είναι να έχουμε εξασφαλισμένη τη σιγουριά για κάθε κάτοικο της Άνδρου πως, αν απαιτηθεί αερομεταφορά για ζήτημα υγείας, θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε άμεσα. Και βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ η υπηρεσία αυτή». Με την δήλωση αυτή ο Δήμαρχος Ανδρου, Δημήτρης Λοτσάρης ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας του Δήμου με την Interamerican για την παροχή υγειονομικής αερομεταφοράς..

Μίας συμφωνίας που όπως διαβάζουμε ” καλύπτονται ασφαλιστικά οι πολίτες που διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στην Άνδρο, καθώς και οι επίσημα και νόμιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα”.  Και μας έκανε εντύπωση με βάση την σχετική ανακοίνωση ότι την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία (σ.σ. Interamerican) με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 354 αερομεταφορές, εκ των οποίων οι 13 έχουν γίνει από την Άνδρο και αφορούσαν σε ασφαλισμένους της. Φέτος, μόνο από νησιά, οι αερομεταφορές έχουν ανέλθει σε 76.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε μια σημαντική συμφωνία υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου με υπηρεσία άμεσης υγειονομικής αερομεταφοράς προχώρησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη. Ο Δήμος, εξασφαλίζοντας σχετική χορηγία της GREEK WIND POWER Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνήψε σχετικά συμβόλαιο ομαδικής ασφαλιστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων του νησιού με την INTERAMERICAN Βοήθειας.

 Με τη συμφωνία η ασφαλιστική εταιρεία παρέχει την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά, που χρήζουν άμεσης ιατρικής διαχείρισης σε νοσηλευτήρια. Την υπηρεσία θα ενεργοποιούν οι Ιατροί των Δομών του δημοσίου Συστήματος Υγείας στην Άνδρο, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί η ανάγκη μετακίνησης ασθενούς ή τραυματία, που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση – και μόνο σε περίπτωση, που δεν προσφέρονται για ανάλογη αερομεταφορά τα μέσα του ΕΚΑΒ. Το πρόγραμμα της INTERAMERICAN τιμολογείται στη λογική ελαχιστοποίησης του ασφαλιστικού κόστους, υπέρ του κοινωνικού σκοπού της χορηγικής ενέργειας.

 Ο Δήμαρχος Ανδρίων, Δημήτρης Λoτσάρης, αναφερόμενος στην παροχή, τόνισε: «Με γνώμονα το διαρκές ενδιαφέρον για την ασφάλεια των συμπολιτών μας και τη φροντίδα της υγείας τους, ειδικότερα για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών με χαρακτήρα επείγοντος, καταλήξαμε σε μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία παροχής υπηρεσιών αερομεταφοράς με την εταιρεία INTERAMERICAN, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχείρισης αναλόγων αναγκών. Αυτή η συμφωνία επιτεύχθηκε χάρη στη χορηγική υποστήριξη της εταιρείας GREEK WIND POWER, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Σκοπός μας είναι να έχουμε εξασφαλισμένη τη σιγουριά για κάθε κάτοικο της Άνδρου πως, αν απαιτηθεί αερομεταφορά για ζήτημα υγείας, θα μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε άμεσα. Και βέβαια, ευχόμαστε να μη χρειαστεί ποτέ η υπηρεσία αυτή». Με το εν λόγω συμβόλαιο καλύπτονται ασφαλιστικά οι πολίτες, που διαθέτουν ιδιόκτητη ή μακροχρόνια ενοικιαζόμενη οικία στην Άνδρο, καθώς και οι επίσημα και νόμιμα εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνεται πως η INTERAMERICAN, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα -δηλαδή σε διάστημα 28 ετών- έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.800 αερομεταφορές, κρίσιμες για τη ζωή των διακομισθέντων. Οι αερομεταφορές από νησιά υπολογίζονται περίπου στο 85% του συνόλου, στοιχείο που υπογραμμίζει την ανάγκη της υποστήριξης της νησιωτικής Ελλάδος με την υπηρεσία. Ειδικότερα, κατά την τελευταία τριετία έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία με εξαιρετική αποτελεσματικότητα 354 αερομεταφορές, εκ των οποίων οι 13 έχουν γίνει από την Άνδρο και αφορούσαν σε ασφαλισμένους της. Φέτος, μόνο από νησιά, οι αερομεταφορές έχουν ανέλθει σε 76.

Η Γραμμή Υγείας 1010, που υποδέχεται κάθε ανάλογο αίτημα, έχει αναλάβει κεντρικό ρόλο υποδοχής και διαχείρισης κάθε περιστατικού και στη λειτουργία του πρωτοποριακού συστήματος υγείας «Bewell» της INTERAMERICAN. Για τη σύναψη του συμβολαίου της εταιρείας με τον Δήμο Ανδρίων διαμεσολάβησε ο ασφαλιστικός σύμβουλος INTERAMERICAN Α. Μαστροζάννες, του γραφείου πωλήσεων Κώστα Παναγόπουλου”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες