Αντίστροφη μέτρηση για τη κάλυψη της θέσης νεφρολόγου στο Νοσοκομείο Νάξου

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα parospress.blogspot.gr σχετικά με την είδηση της έναρξης αιτήσεων «Στο νοσοκομείο Νάξου υπάρχει πλήρης νεφρολογική μονάδα με έξι μηχανήματα αιμοκάθαρσης, η οποία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νεφρολόγου ιατρού. Εάν λειτουργήσει η μονάδα, δεκάδες Παριανοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί εξαιτίας της ασθένειάς τους θα έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν και να εξυπηρετούνται από την Νάξο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Νάξου, ξεκίνησαν την Πέμπτη (σ.σ. 26/01) οι αιτήσεις για μια θέση  νεφρολόγου στο Νοσοκομείο της Νάξου.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 14 Φεβρουαρίου. Ελπίδα όλων είναι να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρό νεφρολόγο αφού μετά την πρόσληψη του ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στη μονάδα υγείας του νησιού, αίτημα χρόνων των πολιτών της Νάξου και των γύρω νησιών».

Θέλετε να γράψουμε εμείς κάτι άλλο; Αφού οι Παριανοί χαρακτηρίζουν ως σημαντικό γεγονός την έναρξη της υποβολής αιτήσεων εμείς δεν λέμε κάτι περισσότερο. Δεν ξέρουμε εάν θα γίνει τελικά γιατί όπως λέει κι ένα γνωστός μου «χαμογελάμε όταν έρθει ο γιατρός στη Νάξο και φορέσει την άσπρη ποδιά» αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά και θα γίνει πραγματικότητα το όνειρό όλων να δούμε την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού να λειτουργεί επιτέλους…

Να σημειώσουμε μόνο ότι η προκήρυξη της θέσης μόνιμου γιατρού ειδικότητας Νεφρολογίας εγκρίθηκε στις 22 Δεκεμβρίου και φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας…

Α και βέβαια να προσθέσουμε ότι όπως αναφέρεται και στην προσωπική ιστοσελίδα του αναπληρωτή Διοικητή Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου κου Απιδόπουλου  «Να προσθέσω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για τη θέση του επικουρικού Νεφρολόγου ( για 3 χρόνια) και οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο».

Και πλέον η άμμος αδειάζει αντίστροφα έως τις 14 Φεβρουαρίου…