Απέκτησαν το δικό τους "σπίτι"

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων έχει από χθες το δικό του σπίτι… Άνοιξε με κάθε επισημότητα η πόρτα των γραφείων στο κέντρο της Ερμούπολης για να προσφέρει μία ζεστή αγκαλιά σε όλους τους συνανθρώπους μας που αναζητούν μία διέξοδο, ένα λόγο ελπίδας και συμπαράστασης στη δύσκολη μάχη που δίνουν καθημερινά. Και όλοι έβαλαν το χεράκι τους ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το πανέμορφο ..σπίτι. Και ο Δήμος Ερμούπολης που δώρισε το ακίνητο και ο επιχειρηματίας κος Αντώνης Κομνηνός που ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη δαπάνη επισκευής και εξοπλισμού… 

Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου 

"Σήμερα (σ,σ, Χθες Μεγάλη Τετάρτη) το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” , συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τον Εφημέριο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, τέλεσε τα Εγκαίνια των Γραφείων του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων, που στεγάζονται σε Αίθουσα πλησίον της κεντρικής Αγοράς, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και ανακαινίσθηκε με χορηγία του Εφοπλιστού κ. Κομνηνού, παρουσία του Επισκόπου των Καθολικών Σύρου, Σεβ. κ. Πέτρου Στεφάνου, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δούναβη, του Προεδρεύοντος του Νοσοκομείου Σύρου, ιατρού κ. Πανωηλία, του Διευθυντού του Νοσοκομείου κ. Τρίντζαλη, των Πολιτευτών κας Αικ. Μονογυιού και κ. Γ. Βακονδίου, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διευθυντού της Εθνικής Τράπεζας, της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Σύρου, του επί τιμή Νομάρχη κ. Μπάϊλα και πλήθους Ερμουπολιτών και επισκεπτών της Σύρου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β” εξέφρασε τη χαρά του για την απόκτηση στέγης, όπου θα διακονούνται με ενισχυτικό και παραμυθητικό λόγο άνθρωποι με πολλά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται θάρρος και υπομονή.
Συνεχάρη δε την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Μπάϊλα, και κατέληξε λέγων "εύχομαι πολύ γρήγορα το Γραφείο αυτό να κλείσει και ο Σύλλογος να διαλυθεί, επειδή δεν θα υπάρχουν πλέον ασθενείς!".
Συγχαρητήρια, ωσαύτως, και ευχές απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος κ. Πέτρος και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός.
Τέλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, κα Ευ. Μπάϊλα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κομνηνό και το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθειά του Συλλόγου, ανέφερε ότι στον ένα χρόνο άτυπης λειτουργίας του Συλλόγου φιλοξενήθησαν και περιεθάλπησαν 150 ασθενείς από τις Κυκλάδες.
Ή Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας και την ευχή όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Δελτίο Τύπου Ιεράς Μητρόπολης Σύρου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News