Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤο ασθενοφόρο λείπει για ... δουλειές (στη Σύρο)

Το ασθενοφόρο λείπει για … δουλειές (στη Σύρο)

|

Απίστευτη καταγγελία επισκέπτη της Μυκόνου που επιχείρησε να καλέσει ασθενοφόρο προς βοήθεια αλλοδαπού που έπεσε από μπαλκόνι και έχρηζε άμεσης βοήθειας και μεταφοράς στο Κέντρο Υγείας – Η απάντηση που του δόθηκε ήταν “το ασθενοφόρο λείπει στη Σύρο”… 

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα της χώρας είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Παράλληλα υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας, ενώ τα ιδρύματα πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια! Ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, έχουν – δεν έχουν, εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αργοπεθαίνει. Στις Κυβερνητικές εξαγγελίες του αέρα, έρχονται να προστεθούν απλές περιπτώσεις που δυστυχώς τα νησιά μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο η εικόνα, ενός Άραβα οποίος έκανε βουτιά με το κεφάλι απο τα 2,5 μέτρα αλλά το ασθενοφόρο… του ψάχνουν ακόμη.
Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Ο άνδρας »καρφώθηκε» στο έδαφος, την στιγμή που όλοι νόμιζαν ότι ήταν νεκρός, όμως εκείνη την ώρα το Κέντρο Υγείας δεν είχε ασθενοφόρο διαθέσιμο και το ασθενοφόρο μιας ιδιωτικής κλινικής, βρίσκεται ακόμα στο δρόμο…σύμφωνα με την καταγγελία ενός Έλληνα στο προσωπικό του προφίλ σου Facebook. Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν είναι μόνο το κέντρο υγείας της Μυκόνου Κουτσό…η Μύκονος είναι το κερασάκι στην τούρτα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην υγεία εδώ και χρόνια. Πότε δεν αισθανόμασταν ασφαλής και μην πάρουνε αέρα ούτε οι δεξιοί ούτε οι αριστεροί.
Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία:
“Η χώρα αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει με τίποτα!
Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο! Το νησί που τα πάντα είναι υπερκοστολογημένα (απλή εξέταση σε κλινική 150 ευρώ αν δουλεύεις στο νησί αντί 30 στην Αθήνα) και είναι το νησί που συντηρεί μεγάλο ποσοστό της Ελλάδας του 2016 απο ανθρώπους που δουλεύουν το καλοκαίρι σε αυτό!!
Ένας Άραβας γύρω στα 30 πέφτει απο ύψος 2,5 μέτρων με το κεφάλι σε μία αυλή στο κέντρο της Μυκόνου! Μέσα σε μία λίμνη αίματος αυτός με ανοιγμένο το κεφάλι τον παρακολουθούν όλοι οι φίλοι του Άραβικής καταγωγής και προσπαθούν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες, για να μην πεθάνει ο φίλος τους και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη!
Περνώντας με το αμάξι με σταματάει μια κοπέλα απο την παρέα του κλαίγοντας λέγοντας μου να καλέσω σε βοήθεια γιατί ο φίλος τους πέθανε! Αφού έχω καλέσει το 166 και ζητάω ασθενοφόρο μου δίνουν μια «ευγενικότατη» απάντηση πως το ασθενοφόρο είναι στη ΣΥΡΟ και δεν γίνεται να μου το στείλει!!!! Καλώ κατευθείαν με την βοήθεια ακόμα ενος έλληνα στο κέντρο υγείας και μας λένε έχουμε ενημερωθεί και ερχόμαστε! ( η απόσταση είναι 1 χιλιόμετρο και για τα επόμενα 10 λεπτά κανένα ασθενοφόρο)!
Καλώ κατευθείαν σε ιδιωτική κλινική και μου λένε στέλνουμε αμέσως ασθενοφόρο. Στα επόμενα 5 λεπτά τίποτα. Ξανακαλώ την ιδιωτική κλινική και μου λένε οτι σε 3-4 λεπτά φτάνει εκει! (απόσταση λιγότερο απο 1 χιλιόμετρο). Οι φίλοι του μην μπορώντας να πιστεψουν πως δεν εμφανίζεται ασθενοφόρο και βρίζοντας το σύστημα μας και τη χώρα μας, προσπαθούνε να τον σηκώσουν να τον βάλουν στο αμαξι να τον πάνε σε «νοσοκομείο».
Για να μην μακρηγορώ μετά απο άλλα 4 τηλέφωνα στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ κλινική που παρακαλούσαμε να στείλουνε ασθενοφόρο για να σωθεί ο άνθρωπος , δεν είχε εμφανιστεί ΤΙΠΟΤΑ! Ο λόγος είναι πως δεν εφημέρευε γιατρός ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!
Αφού πέρασαν 30 λεπτά εμφανίστηκε το πρώτο ασθενοφόρο του κέντρου Υγείας όπου ο οδηγός του ήταν οδηγός του ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ του νησιού με έναν γιατρό! Μετά απο 5-6 λεπτά αφού προσπαθούν να τον βάλουνε στο φορείο, φτάνει και το ασθενοφόρο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, με τον οδηγό του να έχει αγουροξυπνημένα μάγουλα με ραγαδες απο το μαξιλάρι και η μία γιατρός με βαμμένα μπλε μάτια έτοιμη για περιστατικό! Αφού ακούσανε οτι μπορεί να ειπωθεί, απο όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί γύρω, η δεσποινίς Barbie είχε και το θράσος να ρωτήσει γεμάτη ειρωνεία ποιος είναι ο λόγος που φωνάζουμε!
Αρχικά μακάρι να σωθεί ο άνθρωπος!
Και το βασικό πρόβλημα είναι πως :
Αν δεν είχα πάρει 6 τηλέφωνα φωνάζοντας, δεν υπήρχε περίπτωση να ερχότανε ασθενοφόρο για κάποιους ξένους (ας περιμένουνε να πιάσει βάρδια ο πρωινός)!
Οι φίλοι του που έζησαν όλη αυτη την περιπέτεια πως να εμπιστευτούν για τη ζωή τους αυτό το νησί και αυτη τη χώρα όταν δεν υπάρχει περίθαλψη και δεν μιλάμε για ΔΩΡΕΑΝ!
Αν κάθε μερα γίνεται ένα παρόμοιο περιστατικό, πως να αναπτυχθεί ο τουρισμός ???
Αν εμείς πάθουμε κάτι, να είμαστε αρκετά σίγουροι οτι δεν θα έρθει πρώτη βοήθεια εγκαίρως!
Και όλα αυτά να τονίσω σε ένα νησί που μέσα σε 2 μήνες έρχονται ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ απο τους ξένους και όλο το νησί περιμένει αυτούς για να δουλέψει και να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα! Απλά κάποιοι κοιτάνε μόνο πως θα βγάλουν περισσότερα χρήμα χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή!
Να μην ξεχάσω να ενημερώσω πως η εν λόγω κλινική ήταν το…., σε περίπτωση που το χρειαστείτε! ΠΟΤΕ!
Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία! Ας έχουμε όλοι υγεία!
Καλημέρα!
Johnny Panopoulos
Πηγή: Cyclades24.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανάφη: Ερχεται 4ερο πολυτελέστατο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Ανάφη

Ελλάδα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο - Η πρόβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια για την δολοφονία και πολυετής κάθειρξη για την απόπειρα

Τήνος: Συνάντηση Κροντηρά – Γεωργιάδη, ποιος ο λόγος;

Επείγουσα συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τήνου με τον Υπουργό Υγείας

Σαντορίνη – Γ. Νομικός: 8.000 επισκέπτες καθημερινά και 80% της πληρότητας του πλοίου με την εφαρμογή του Berth Allocation System στην κρουαζιέρα

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας μας μιλά .για τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη αλλά και για τις υπόλοιπες λιμενικές ζώνες του νησιού

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης