Αστυπάλαια: Συνεργασία Δήμου - Interamerican για τις διακομιδές ασθενών

O Δήμος Αστυπάλαιας, κατανοώντας την ανάγκη για την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού και λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν στην αύξηση της επικινδυνότητας ενός επείγοντος ή απρόβλεπτου περιστατικού, σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία να ασφαλίσουν τους μόνιμους κατοίκους με τη βοήθεια της INTERAMERICAN.

Στο πλαίσιο των παροχών, η εταιρεία παρέχει σε κάθε ασφαλισμένο, μέσω του Συντονιστικού της Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Ελλάδα και σε 24ωρη βάση, ιατρικές συμβουλές και κατευθύνσεις, σχετικά με κάθε απρόβλεπτο περιστατικό υγείας που μπορεί να οδηγήσει ή όχι σε υγειονομική μεταφορά, καθώς επίσης και πληροφορίες υγειονομικής φύσεως, σχετικά με του όρους και προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτείται να πληρούνται από τους υγειονομικούς κανονισμούς της Ελλάδας.

Η Αντιδήμαρχος, κυρία Μαρία Καμπούρη δήλωσε: «Η υγεία και η ασφάλεια των κατοίκων της Αστυπάλαιας αποτελεί προτεραιότητά μας και στόχο ενός συνόλου δράσεων που εκπονούμε. Εκτός από την πλατφόρμα του SMOKE-FREE που υιοθετήσαμε για την ευζωία και την ποιότητα της ζωής μας, η συμφωνία με την INTERAMERICAN θα ελαττώσει τον κίνδυνο ζωής που διατρέχουμε από απρόβλεπτα περιστατικά υγείας. Κάθε κάτοικος, ανεξαρτήτως οικονομικής θέσης ωφελείται από το συμβόλαιο αυτό που αν και εύχομαι να είναι αχρείαστο, θα είναι συνεχώς ενεργό σε περίπτωση ανάγκης».

Ο κ. Γιώργος Γιαννούλης, Πρόεδρος του ΣΕΠΠΑ δήλωσε ότι «η συνεργασία των φορέων φέρνει πάντα θετικά αποτελέσματα που βοηθούν στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου μας. Η προστασία και η πρόληψη είναι σημαντικά στοιχεία για εμάς, για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων αλλά και την πραγματοποίηση ουσιαστικών έργων για τους κατοίκους του νησιού μας»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News