Διάπλους 2019: Η +πλευση ανοίγει πανιά και επισκέπτεται επτά νησιά του Αιγαίου

Διάπλους 2019 - Τα νησιά, οι ημερομηνίες, οι ιατρικές ειδικότητες, τα έργα, οι εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 70 εθελοντές της +πλευσης βγαίνουμε ξανά στη θάλασσα με 11 φουσκωτά και για 11 ημέρες. Θα διανύσουμε 450 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, ως το ανατολικό του άκρο, προκειμένου να πιάσουμε σε Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Πάτμο, Αρκιούς, Λειψούς και Αγαθονήσι στο πλαίσιο του 6ου Διάπλου της +πλευσης.

Αναλυτικά οι προγραμματισμένες αφίξεις ανά νησί:

Πέμπτη 4 Απριλίου: Σίκινος
Παρασκευή 5 Απριλίου: Ηρακλειά
Σάββατο 6 Απριλίου: Σχοινούσα
Δευτέρα 8 Απριλίου: Πάτμος
Τετάρτη 10 Απριλίου: Αρκιοί και Λειψοί
Πέμπτη 11 Απριλίου: Αγαθονήσι

Η ομάδα εθελοντών γιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας, με πάνω από 30 μέλη, θα προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και υπηρεσίες υγείας σε 17 διαφορετικούς τομείς, με ειδική μέριμνα για τα παιδιά, για τις γυναίκες και την μητρότητα (σε συνεργασία με την HOPE genesis), αλλά και για τους ηλικιωμένους και κατάκοιτους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν μόνοι τους να έρθουν για εξέταση και χρειάζονται κατ' οίκον επίσκεψη. Οι ιατρικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την έγκριση της αρμόδιας ΔΥΠΕ, σύμφωνα με την ΑΔΑ:783Ι465ΦΥΟ-ΦΧ6 και σε πλήρη συνεργασία με τους κατά τόπους γιατρούς των ΠΠΙ και ΚΥ.

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι οι παρακάτω:

ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ - ΥΠΕΡΗΧΟΙ άνω/κάτω κοιλία, θυρεοειδής, triplex αγγείων
ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ τεστ Παπ
ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ καρδιογράφημα, triplex καρδιάς
ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ πλήρης φορητή έδρα
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ
ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΩΡΛ

Θα συλλέξουμε από τους κατοίκους όλων των νησιών δείγματα αίματος, που θα αναλυθούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια και τα αποτελέσματα (με πλήρη τήρηση των κανόνων GDPR περί προσωπικών δεδομένων όπως επιβάλλει η κείμενη νομοθεσία) θα τους αποσταλούν μέσω των τοπικών λειτουργών του συστήματος Υγείας.

Καθώς η πρόληψη είναι η σημαντικότερη προσφορά στην Υγεία όλων, θα κάνουμε επίσης ενημερωτικές ομιλίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Β΄ για ενήλικες και για τα παιδιά και τους εφήβους θα παίξουμε μαθαίνοντας για την σωστή Διατροφή.

Οι υποδομές των ακριτικών νησιών θα ενισχυθούν με έργα που η +πλευση υλοποίησε με την βοήθεια χορηγών:

Πλωτή προβλήτα στο λιμάνι της Σικίνου,
Pillars παροχής ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο λιμάνι της Ηρακλειάς,
Βοτανικός κήπος με επαπειλούμενα τοπικά φυτά στην Σχοινούσα,
Παιδική χαρά στην Σχοινούσα,
Υποδομή για ηλεκτροφώτιση του κύριου χώρου εκδηλώσεων στον οικισμό των Λειψών

Επίσης, όπως κάθε χρόνο θα καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων των νησιών (μετά την επικοινωνία, συλλογή αιτημάτων και αξιολόγησή τους), σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Για την ψυχαγωγία και τον Πολιτισμό, τέλος, σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Museum of Cycladic Art), η +πλευση φέρνει στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά που θα επισκεφτεί την ΚΥΚΛΑΔΟΥΠΟΛΗ, ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με αντικείμενο την Ιστορία, τον Πολιτισμό αλλά και το Περιβάλλον των νησιών του Αιγαίου. Επίσης, συνεχίζει την διατήρηση της παράδοσης με τις παραστάσεις θεάτρου σκιών που θα πραγματοποιήσει, κατά την διάρκεια του Διάπλου 2019, ο θίασος Σκιές και Γέλια - Παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκίοζη.

Οι ακρίτες μας αξίζουν και χρειάζονται πολύ περισσότερα. Μάθετε πώς μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.symplefsi.org/2018/12/19/supporters-card-2019/