Διήμερο προληπτικής ιατρικής

Το Υπουργείο Υγείας κατανοώντας ότι υπάρχουν προβλήματα στη νησιωτική Ελλάδα έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες την υλοποίηση σχεδίου δράσης προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης των πολιτών κυρίως σε θέματα που έχουν σχέση με το καρκίνο του μαστού και στις ωοθήκες,… Οι δράσεις ξεκίνησαν από τη Πάρο αυτή την εβδομάδα, από τη Τετάρτη θα είναι στη Νάξο και θα συνεχιστούν στην Σύρο στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, θα επισκεφθεί τη Νάξο και ο νέος διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Παπαρούπας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 18 Αυγούστου και θα μιλήσει το απόγευμα της Τετάρτης (19:00) στο αμφιθέατρο «Ιακ. Καμπανέλλης» ενώ θα έχει νωρίτερα και μίνι σύσκεψη με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο…

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την επίσκεψη του ιατρικού κλιμακίου αναφέρει τα εξής: «Η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υλοποιούν το σχέδιο δράσης προληπτικής ιατρικής και προαγωγής υγείας, με σκοπό την πληρέστερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Κλιμάκια αποτελούμενα από επαγγελματίες υγείας, όπως Παιδίατρος, Χειρουργός, Γυναικολόγος κλπ θα επισκεφθούν τη Νάξο, την Τετάρτη 8/10/2014 και Πέμπτη 9/10/2014 και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς εξυπηρέτηση των κατοίκων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηράκλεια, Κουφονησίων) και των κατοίκων του Δήμου Αμοργού.

Η δράση θα διεξαχθεί εντός του Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου και θα παραλαμβάνει εκτός των άλλων, εξέταση Μαστού και όπου απαιτείται μαστογραφία (οι γυναίκες που ήδη έχουν κάνει, να φέρουν τις παλιές τους μαστογραφίες) και θα γίνεται γυναικολογική εξέταση με  Τεστ Παπανικολάου (ΠΑΠ-ΤΕΣΤ).

Ακόμη τρεις  Παιδίατροι, θα εξετάζουν τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και θα εκδίδονται Ατομικά Δελτία Υγείας Μαθητών(ΑΔΥΜ) για σχολική χρήση. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα τους κα να έχουν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2285360505 υπεύθυνη επικοινωνίας κ.Καλλιόπη Γιαμπουρά, πρωινές ώρες 09:00 – 14:00 & εργάσιμες ημέρες.