Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΔωδεκάνησα: Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζεται το πρόγραμμα της HOPEgenesis

Δωδεκάνησα: Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζεται το πρόγραμμα της HOPEgenesis

|

Ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης και παρακολούθησης εγκύων πραγματοποιεί η μη-κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis, με δωρεά από την Ελληνική Πρωτοβουλία. – Σε ποια νησιά δραστηριοποιείτε η HOPEgenesis 

Δωρεά ύψους 30.000 δολαρίων πραγματοποίησε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) προς την HOPEgenesis, για την υποστήριξη προγράμματος στήριξης των εγκύων σε έξι νησιά των Δωδεκανήσων.

Το πρόγραμμα αφορά την ιατρική και ψυχολογική στήριξη των εγκύων στους Αρκιούς, την Χάλκη, την Κάσο, τους Λειψούς, την Πάτμο και την Τήλο.

Στα έξι νησιά κατοικούν συνολικά 6.223 μόνιμοι κάτοικοι. Με βάση τον πληθυσμό τους θα έπρεπε να έχουν 65 γεννήσεις ανά έτος και συνολικά 195 σε διάστημα τριών ετών. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων την περίοδο 2015-2017 ανήλθε σε μόλις 115, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Τα χαμηλά ποσοστά γεννητικότητας υποδεικνύουν πως υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση και υποστήριξη των κατοίκων αυτών των απομακρυσμένων νησιών.

Η HOPEgenesis είναι μία ελληνική μη-κερδοσκοπική εταιρία, που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, διευθετώντας κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με τα χαμηλά επίπεδα γεννητικότητας στην Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται σε δημογραφικό αδιέξοδο, καθώς υπάρχει μεγάλο αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων που ολοένα αυξάνεται.

Εκτιμάται πως μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί σε 8 εκατομμύρια, έναντι των 10,8 εκατομμυρίων κατοίκων που διαθέτει σήμερα.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών, το 2017 υπήρξαν στη χώρα μας 88.132 γεννήσεις και 123.079 θάνατοι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση του πληθυσμού, μέσα σε 1 μόλις χρόνο.

Το πρόγραμμα της HOPEgenesis

Στο πλαίσιο του προγράμματός της, η HOPEgenesis παρέχει δωρεάν ιατρική θεραπεία στις εγκύους των απομακρυσμένων νησιών, που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές υποδομές. Τους δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε συνεργαζόμενες ιατρικές μονάδες για μαιευτική παρακολούθηση ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία κατόρθωσε να υποστηρίξει το πρόγραμμα αυτό μέσα από τα έσοδα του 4ου Ετήσιου Γκαλά που διοργανώθηκε στο Λονδίνο.

Η HOPEgenesis δραστηριοποιείται σε 354 περιοχές ανά την Ελλάδα. Το δίκτυό της με συνεργαζόμενα νοσοκομεία αποτελείται από 18 ιατρικά κέντρα και περισσότερους από 80 ιατρούς. Μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερες από 260 οικογένειες σε περιοχές που ο αριθμός των γεννήσεων είτε ήταν πολύ χαμηλός, είτε ήταν ακόμα και μηδενικός. Η οργάνωση βραβεύθηκε με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018».

Με πληροφορίες από την iatropedia.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν