Δυτικές Κυκλάδες: Σύσκεψη στη Κύθνο για θέματα πρόληψης (Covid-19)

Επίσκεψη στην Κύθνο έκανε ο Έπαρχος Κέας και Κύθνου κος Ευαγγέλου, όπου οργανώθηκε από κοινού με τον Δήμαρχο Κύθνου Σταμάτη Γαρδέρη με τη συμμετοχή του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κύθνου, του Λιμενάρχη Κϋθνου και Γιατρού εκπρόσωπο του Ιατρείου Κύθνου. Έγινε συζήτηση ως προς τα μέτρα πρόληψης και τις υποχρεώσεις που έχουν για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφάλειας που οφείλουν να εφαρμόζουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , εστιατόρια, καφετέριες, διάθεσης τροφίμων κλπ.

Συμφωνήθηκε να γίνουν συστάσεις στους επαγγελματίες για την εφαρμογή τους , αφού όπως προκύπτει αυτό θα είναι εκτός από υποχρέωση των κανονισμών για την ασφάλεια των κατοίκων, και απαίτηση που θα εκτιμηθεί και από τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο των καταλυμάτων κ. Μάκη Κλάρα, με την παρουσία του αντιδήμαρχου Κώστα Φιλιππαίου, ο οποίος ενημέρωσε τον Έπαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την προετοιμασία και την εκπαίδευση που έχουν γίνει από τους επαγγελματίες των καταλυμάτων.

Προηγήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις που οργανώθηκαν στην Κέα από κοινού με τη Δήμαρχο κυρία Ειρήνη Βελισσαροπούλου και τον Έπαρχο με τους Διοικητές Αστυνομίας και Λιμεναρχείου, τον Σύλλογο των επαγγελματιών, το Σύλλογο των καταλυμάτων και το ιατρικό προσωπικό του Ιατρείου Κέας.

Από τις συναντήσεις φάνηκε η ετοιμότητα και η εκπαίδευση όλων από τους φορείς τους για τα μέτρα, αλλά και την μεθόδευση βάσει των πρωτοκόλλων αντιμετώπισης ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News