ΕΑΣ Νάξου: «Να γίνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παράγοντας ανάπτυξης της Νάξου»

Τα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού όσον αφορά το Νοσοκομείο Νάξου αποτελούν παρελθόν… Η …κορδέλα κόπηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Παύλο Πολάκη και στη διάρκεια της τελετής υπήρξαν ομιλίες όπου αναλύθηκαν τα σχέδια της Κυβέρνησης για τον τομέα της Υγείας και το μέλλον του Νοσοκομείου Νάξου με τις προσθήκες που αναμένεται να έρθουν το αργότερο έως το χειμώνα… Και αξονικός τομογράφος και χειρουργεία γενικής ιατρικής…. Αυτό που δεν ακούστηκε ήταν η επιστολή που έδωσε η ΕΑΣ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών) Νάξου προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρο Υγείας Νάξου και αποτελεί το χαιρετισμό του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ε.Α.Σ. – Α.Ε.Σ. Νάξου κου Δημήτρη Καπούνη…

Και στην επιστολή αυτή ο κος Καπούνης κάνει λόγο στην προσφορά και το ρόλο της ΕΑΣ στη στελέχωση και λειτουργία της Μονάδας, ανανεώνει τη δέσμευση που έχει λάβει ώστε να συνεχίσει να είναι αρωγός στη λειτουργία του Νοσοκομείου και τονίζει ότι «η εγκαινιαζόμενη σήμερα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους συμπατριώτες μας που χρήζουν σχετικής θεραπείας και φροντίδας και – γιατί όχι; Να γίνει παράγοντας σταδιακής ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στο νησί μας» Και ως υστερόγραφο υπήρχε η παράκληση να διαβαστεί στην διάρκεια της εκδήλωσης, κάτι που δεν έγινε σεβαστό…

Αναλυτικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή του κου Καπούνη αναφέρει:

«Κύριε , αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση σας να συμμετάσχω, ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου – Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Α.Ε. στα σημερινά επίσημα εγκαίνια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Απρόβλεπτοι λόγοι δεν μου επιτρέπουν να παραστώ.

Χαιρετίζω όμως, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων των μελών της Ένωσης, τη λειτουργία αυτής της νοσοκομειακής μονάδας , που αποτελούσε αίτημα και ανάγκη του ναξιακού λαού. Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με ομόφωνη απόφαση και προσωπικό οικονομικό κόστος των μελών του συμβουλίου της, ήδη από τον Φεβρουάριο 2016, πρωτοστάτησε στη λειτουργία αυτής της μονάδας, θέτοντας στη διάθεση του Νοσοκομείου 100.000 ευρώ ετησίως και επί τριετία, για την κάλυψη εξόδων προσωπικού και αναλώσιμων, υπό την προφανή βέβαια προϋπόθεση της έκδοσης και αποστολής των σχετικών παραστατικών, όπως επιβάλει ο νόμος. Η Ένωση, παρόλο που είναι πλέον Ανώνυμη Εταιρεία και έχει σχετικούς νομικούς περιορισμούς, ανταποκρίνεται στη δέσμευση της, τιμά την τεράστια και πανθομολογούμενη κοινωνική συν-εταιρική ευθύνη της και συντελεί στην εξασφάλιση της υγείας των αγροκτηνοτρόφων μας και όλου του ναξιακού λαού. Κατανοούμε ότι η υγεία, εκτός από την αναντίρρητα πρωταρχική αξιακή σημασία της, βοηθά και στην οικονομική πρόοδο ενός τόπου.

Θεωρούμε το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου κεκτημένο του ναξιακού λαού και πεδίο διαρκούς αγώνα για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει και για την αυτόνομη ανάπτυξή  του. Σε αυτόν τον αγώνα η Ε.Α.Σ. είναι παρούσα και πρωτοπόρα. Το απέδειξε εγκαίρως με την εγκαινιαζόμενη σήμερα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους συμπατριώτες μας που χρήζουν σχετικής θεραπείας και φροντίδας και – γιατί όχι; Να γίνει παράγοντας σταδιακής ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στο νησί μας.

ΥΓ: Παρακαλώ ο παραπάνω χαιρετισμός μου να αναγνωστεί στην εκδήλωσή σας».