Ελλάδα - Αττική: Κλείνουν οι κινηματογράφοι, αναστολή πολιστικών δράσεων, οι άνω των 65 σπίτι τους

Ανώτατο όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις, αναστολή συναυλιών τόσο σε ανοιχτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, αλλά και προβολών κλειστών κινηματογράφων, πλαφόν 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες και υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων για εργασίες γραφείου είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την Αττική προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από Δευτέρα 21 Σεπτέμβριου έως τις 4 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι άνθρωποι, θετικοί στον κορωνοϊό, κυρίως οι μετανάστες, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας υπό την εποπτεία υγειονομικού προσωπικού.

Ξεκινώντας την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης: Μίλησε για ανησυχητικά αυξητική τάση με σχεδόν διπλασιασμό κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε δύο εβδομάδες και ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στο κέντρο της Αθήνας. «Η άνοδος των κρουσμάτων συμπίπτει με την επάνοδο των αδειούχων που αύξησε την πληθυσμιακή πυκνότητα», εξήγησε προσθέτοντας ότι «ενισχύονται οι συστάσεις για τους άνω των 65 με ελαχιστοποίηση μετακινήσεων, αποφυγή συγχρωτισμού και μείωση κοινωνικών επαφών».

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η Αττική βρίσκεται «στο πορτοκαλί», ως προς το επίπεδο κινδύνου και παρέθεσε τα μερικά στατιστικά στοιχεία. «Σε 14.400 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, τα 4.084 είναι ενεργά στον ιό, και από αυτά τα 2.100 στην Αττική. Τέλος από αυτά τα κρούσματα τα 966 εντοπίζονται στον Δήμο Αθηναίων», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε:

  • Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους.
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους για 14 μέρες.
  • Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
  • Τίθεται όριο 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.
  • Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός των μετακινήσωεν στις απολύτως αναγκαίες.
  • Προβλέπεται η μεταφορά ασυμπτωματικών, ευάλωτων ομάδων σε ξενοδοχεία καραντίνας.
  • Θεσπίζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Προβλέπεται κλιμακωτή προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία τους (7, 8 και 9 το πρωί).

Με πληροφορίες και φωτογραφία: kathimerini.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News