Ελλάδα - Covid 19: Περάσαμε το φράγμα των 15.000 νεκρών στη πανδημία

ΕΟΔΥ - Κυκλάδες

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι θάνατοι ασθενών με Covid 19 στην Ελλάδα. Κατι που σίγουρα κανείς δεν ήθελε να διαβάσει... 

Χθες, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 21 νέα θύματα της νόσου, μεταξύ των οποίων και ένας νέος 20 ετών, ανεμβολίαστος, στη Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη της πανδημίας έως και χθες είχαν καταγραφεί συνολικά 15.012 θάνατοι ασθενών. Και οι Κυκλάδες έχουν θρηνήσει αρκετά θύματα έως σήμερα... Και ελπίζει ότι θα σταματήσει κάποια στιγμή να βλέπουμε κρίκους να προστίθενται σ' αυτή τη παράξενη αλυσίδα αρνητικών γεγονότων. 

Ο αριθμός των νέων εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 2.331, εκ των οποίων 436 εντοπίστηκαν στην Αττική, 409 στη Θεσσαλονίκη και 159 στη Λάρισα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 347, ενώ προχθές έγιναν 194 εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας (σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ημερήσιων εισαγωγών του τελευταίου επταημέρου είναι 160).

Το ποσοστό των δειγμάτων που βρέθηκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,09%.

Στη μονάδα βρίσκεται και ο δείκτης θετικότητας (Rt). Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν 4.211 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 28% του συνόλου των περιστατικών που καταγράφηκαν το συγκεκριμένο διάστημα. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News