Ελλάδα - Εμβόλιο: Σπάσαμε το όριο των 500.000, τι γίνεται στις Κυκλάδες

Κέντρο Υγείας Τήνου photo credit tinostoday.gr

Το «φράγμα» των 500.000 εμβολιασμών έσπασε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα. Στο γεγονός αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter, σημειώνοντας πως «οι ρυθμοί αυξάνονται διαρκώς».   Παράλληλα, περαιτέρω επιτάχυνση πρόκειται να σηματοδοτήσει και η έναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, ενώ έχει ανοίξει από την Τετάρτη η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού. 

 

Οι εμβολιασμοί θα εκκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου.   Με ανοδικούς ρυθμούς κινείται και στο σύνολό της η Ε.Ε., εν μέσω, βέβαια και της σφοδρής κριτικής που έχει δεχθεί η Κομισιόν για καθυστερήσεις.  Υπενθυμίζεται ότι οι Βρυξέλλες προχώρησαν πριν λίγα 24ωρα σε οριστικοποίηση της συμφωνίας με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech, για την προμήθεια επιπλέον 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 75-79

Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 75 – 79. Η εν λόγω ομάδα θα λάβει το εμβόλιο της Pfizer. Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα κλείνουν ραντεβού με τους επαρακάτω τρόπους:

- Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

- Απευθείας με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.

- Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

- Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Σημειώνεται ότι μέσα στον Φεβρουάριο ενισχύεται η δυναμική των εμβολιαστικών κέντρων, με πάνω από 750 κέντρα συνολικά και 100 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τι γίνεται όμως στις Κυκλάδες;

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και εν αναμονή του κύματος των εμβολιασμών από Δεύτερα 15 Φεβρουαρίου που θα ανοίξει η διαδικασία για τους 60-64 και 75-79... Και το λέμε αυτό γιατί με βάση την ενημέρωση που έχουμε αρκετά ραντεβού που κλείστηκαν χθες θα γίνουν αρχές Μάρτη... Αρα μετά από 20 μέρες. Συνολικά χθες στα τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα (Σύρος - Νάξος - Σαντορίνη και Κέα - Κύθνος) είχαμε 139 εμβολιασμούς και σπάσαμε το φράγμα των 3500 εμβολιασμών (3506)... Η Σύρος έχει τη μερίδα του λέοντος (1213) ενώ μας κάνει εντυπωση ότι Τήνος - Μύκονος - Ανδρος παραμένουν σχεδόν όλη την εβδομάδα χωρίς εμβόλιο... Και η Κέα - Κύθνος μπήκε δυναμικά από προχθές (ήδη 18) ενώ σε Σύρο - Νάξο - Σαντορίνη (εδώ έχουμε όλη την ΠΕ Θήρας) έχουμε κυρίως εμβολιασμούς με τη 2η δόση...

Δείτε αναλυτικά πως έχουν κινηθεί οι εννέα περιφερειακές ενότητες στις Κυκλάδες (σε παρένθεση είναι όσα εμβόλια έγιναν την Παρασκευή. Και προσοχή δεν γίνεται πρόσθεση...)


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News