Ελλάδα - ΕΟΠΠΥ: Εγκρίθηκαν τα έξοδα θεραπείας για την Μυρτώ

Μυρτώ - Πάρος

Εεεε καιρός δεν ήταν να χαμογελάσει και η Μυρτώ....  Η αγαπημένη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη ή της Πάρου όπως όλοι τη γνωρίζουμε, η κοπέλα που κακοποιήθηκε στην Πάρο όταν ήταν 15 ετών και από τότε ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά, σήμερα έλαβε ευχάριστα νέα... Κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αλλά...

Ποια είναι; O ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει την κάλυψη των εξόδων για την θεραπεία της στην Γερμανία. 

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός υγείας, με μια ανάρτησή του στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η μητέρα της Μυρτούς, με ανάρτησή της στο Facebook, έκανε γνωστό πως το κέντρο αποκατάστασης INI Hanover απάντησε καταφατικά στο αίτημα τους για την θεραπεία. 

«Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο ενέκρινε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας από τον ΕΟΠΥΥ και πλέον η #μυρτω θα συνεχίσει τη θεραπεία της στην εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία. Είμαστε όλοι δίπλα της» έγραψε στο Twitter o υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης.  

 

@ Να σημειωθεί εδώ ότι την 22η Ιουλίου 2012 στην 15χρονη τότε κοπέλα είχε επιτεθεί βίαια ο 24χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς για να της κλέψει το τηλέφωνο αρχικά, όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, και στην συνέχεια για να την βιάσει. Δεν αρκέστηκε όμως στα εγκλήματα αυτά, αλλά χτύπησε βάναυσα την κοπέλα με πέτρες και την πέταξε στα βράχια για να την σκοτώσει, προκαλώντας της τραυματισμούς που απείλησαν την ίδια της τη ζωή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News