Ελλάδα - Κορωνοϊός: Εβδομος νεκρός, νοσηλεύονταν στην Κοζάνη

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα. Έβδομος νεκρός ένας 87χρονος στο νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το θύμα είναι ένας 87χρονος από τη Δαμασκηνιά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες, έχοντας διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται, όπως είναι γνωστό, σε καραντίνα.

Ο έβδομος νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από το υπουργείο Υγείας.

7 νεκροί - 464 κρούσματα

Μετά και τον θάνατο του 87χρονου, ο κορονοϊός εξελίσσεται στη χώρα με 464 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 νεκρούς και 78 ανθρώπους να νοσηλεύονται.

Από τους 464 ασθενείς, 78 νοσηλεύονται, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Από αυτούς οι 29 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 16 είναι διασωληνωμένοι. Όλοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν ειδική αντιική θεραπεία, ενώ 19 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από τους σοβαρά πάσχοντες των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, 16 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Υπάρχει μόνο ένα νεαρός (στην 4η δεκαετία της ζωής του) ασθενής με παχυσαρκία

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των σοβαρών περιστατικών αφορά άνδρες (.σ.σ όσοι είναι σε ΜΕΘ είναι άντρες), ενώ η νόσος είναι πιο επικίνδυνη για τα άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη, χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις και κακοήθειες. Η εμφάνιση δύσπνοιας παραμένει το κύριο κλινικό σύμπτωμα για σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ο υψηλός πυρετός είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας του οργανισμού έναντι του κορωνοϊού, αφού συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα θανάτου