Ελλάδα: Ο Υπουργός Υγείας ζητάει τώρα έκπτωση για το φάρμακο του μικρού Ραφαήλ - Παναγιώτη

Ο Βασίλης Κικίλιας λειτουργεί ως σωστός πολιτικός.... Αρχικά έκανε το δύσκολο και όταν είδε ότι το ...ρεύμα τον φέρνει απέναντι και τον εκθέτει, αλλάζει ρότα και δεν αποκλείεται σύντομα να ζητάει και τα εύσημα για την δράση του.. Μιλαμε για τον υπουργό Υγείας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους της ελβετικής εταιρείας Avexis που παράγει το σωτήριο φάρμακο για την πάθηση του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας εντός της ημέρας

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του iatropedia.gr, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε τους Ελβετούς υπεύθυνους της εταιρείας Avexis, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να ζητήσει έκπτωση για το σωτήριο φάρμακο. Υπόθεση που έχει ξεσηκώσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης για το μικρό παιδί.

Ο Βασίλης Κικίλιας, σκοπεύει να ζητήσει από τους υπεύθυνους της εταιρείας Avexis, η οποία είναι θυγατρική της Novartis, να ρίξουν την τιμή του φαρμάκου, ώστε το μικρό παιδί να πραγματοποιήσει το ταξίδι στη Βοστώνη με τα χρήματα που έχουν, ήδη, συγκεντρωθεί. Εδώ να σημειώσουμε ότι οι Ελληνες (Ελλάδας και Κύπρου) έχουν δώσει από το υστέρημά τους περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ μέσα από δράσεις ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κκ Ελπιδοφόρος με μήνυμά του προς την οικογένεια του μικρού τόνισε ότι η Βοστώνη περιμένει να υποδεχτεί τον μικρό ώστε να ξεκινήσει άμεσα τη θεραπεία του... 

Στις παρασκηνιακές κινήσεις που κάνει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος όλο αυτόν τον καιρό δεν έχει σταματήσει να επικοινωνεί με την οικογένεια του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, εντάσσεται και η επικοινωνία του τις προηγούμενες μέρες με το εξειδικευμένο κέντρο Boston’s Children Hospital, επικοινωνία που έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.

Ίσως, όπως όλα δείχνουν πλέον, το ταξίδι του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ να γίνει πραγματικότητα, καθώς φαίνεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές θετικές εξελίξεις εντός της εβδομάδας.

Και οι νοσοκομειακοί γιατροί προσέφεραν χρήματα για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ

Οι γιατροί της χώρας μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι από το πανελλήνιο αυθόρμητο κύμα συμπαράστασης που έχει δημιουργηθεί για τη σωτηρία του μικρού ασθενή. Μετά τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, που πρόσφερε το ποσό των 5.000 ευρώ για τον μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ, και οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ ευαισθητοποιήθηκαν να προσφέρουν χρήματα. Ετσι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε να προσφέρει 10.000€ για τα έξοδα της φαρμακευτικής αγωγής του μικρού Ραφαήλ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News