Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Πως να αντιμετωπίσετε το θυμό μέσα σας

Ελλάδα: Πως να αντιμετωπίσετε το θυμό μέσα σας

|

Διαχείριση θυμού; Μικρές κινήσεις ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε το συναίσθημα του θυμού

Με την ύπαρξη του COVID-19, τις κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές και την οικονομική δυσχέρεια, η κοινωνία στο σύνολό της εκρήγνυται θα λέγαμε από θυμό. Μπορείτε να εντοπίσετε το αίσθημα του θυμού παντού, από τις δημόσιες διαδηλώσεις μέχρι τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων και τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Της Μίνας Κοκορέλη

Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πλήττει σοβαρά τα άτομα και την κοινωνία εν γένει. Το να μπορούμε όμως να διαχειριστούμε το θυμό αλλά και τον πόνο μας σε ατομικό επίπεδο, αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως τη βελτίωση της ατομικής αλλά και της συνολικής μας διαβίωσης. Για να διαχειριστείτε το θυμό σας και να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, εξετάστε τις παρακάτω ενέργειες:

Δώστε προσοχή στο συναίσθημα του θυμού

Μόλις είστε αρκετά ήρεμοι για να επανεξετάσετε την κατάσταση του θυμού σας, αναλογιστείτε τι σας προκάλεσε αυτό το συναίσθημα. “Προκαλέστε” τον εαυτό σας να δημιουργήσει μια πιο αντικειμενική εικόνα της κατάστασης. Ίσως φανεί χρήσιμο να καταγράψετε τις σκέψεις σας σ’ένα κομμάτι χαρτί ή το να μιλήσετε σε έναν έμπιστο φίλο ή ακόμη και σ’έναν ειδικό όπως είναι ο Δρ. Γρηγόρης Βασιλειάδης. Ένας ειδικός όχι μόνο θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του θυμού σας, αλλά θα σας ωθήσει στην εκπλήρωση των προσδοκιών και της προσωπική σας ανάπτυξης.

Μείνετε συντονισμένοι με τα συναισθήματά σας

Όταν έχετε επίγνωση του θυμού σας – ειδικά στα χαμηλότερα επίπεδα έντασης του – μπορείτε πάντοτε να δράσετε συνειδητά. Διαφορετικά, η ορμητικότητα του θυμού μπορεί να σας παρασύρει.

Γυμναστείτε

Όπως γνωρίζετε η σωματική άσκηση μπορεί να είναι ευεργετική για κάθε αρνητικό συναίσθημα το οποίο βρίσκεται μέσα μας. Η άσκηση μπορεί λοιπόν να εξουδετερώσει ένα μεγάλο ποσοστό της ενέργειας του θυμού σας. Κάνοντας τζόκινγκ, παρακολουθώντας μαθήματα kick boxing ή σηκώνοντας βάρη, δεν θα καταφέρετε να έχετε εξαφανίσει ολοκληρωτικά το θυμό, αλλά θα έχετε καταφέρει να μειώσετε την ένταση στη ψυχολογία σας και να πάρετε αποφάσεις με πιο καθαρό μυαλό.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε το σώμα σας

Βρείτε μια δραστηριότητα που καταφέρνει να σας χαλαρώσει. Αναλογιστείτε τις επιλογές του διαλογισμού, των ασκήσεων χαλάρωσης και τις χαλαρωτικές απεικονίσεις που μπορείτε να δημιουργήσετε στο μυαλό σας. Ίσως να είχε περισσότερο αποτέλεσμα για εσάς ένα ζεστό ντους, μια βόλτα στο κοντινό σας πάρκο, η ακρόαση ενός δίσκου ή ένα χαλαρωτικό μασάζ από κάποιον.

Λάβετε μέτρα

Κατανοώντας καλύτερα τον θυμό σας, μπορείτε να αποφασίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα τον αντιμετωπίσετε. Εάν για παράδειγμα το ζήτημα σχετίζεται με κάποιον διαπληκτισμό σας με κάποιον, προσπαθήστε να το λύσετε με έναν πιο άμεσο και πολιτισμένο τρόπο. Με αυτήν την προσέγγιση, είναι πιο πιο πιθανή η επίλυση της διένεξής σας. Εάν πάλι το ζήτημα αφορά μια ευρύτερη κατάσταση, όπως μια αδικία ή εξαπάτηση, αποφασίστε να διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας, λαμβάνοντας την υποστήριξη και τρίτων ατόμων.

Με την αποτελεσματική διαχείριση του θυμού σας, επιλέγετε το δρόμο της λογικής και της ψυχραιμίας, ενεργείτε με εποικοδομητικό τρόπο στην ίδια σας τη ζωή και πετυχαίνετε ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια κοινωνία που ολοένα θα λέγαμε ότι εμποτίζεται με θυμό. Κάντε αυτή τη θετική διαφορά για εσάς αλλά και για τους γύρω σας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν