ΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα

Από την πρώτη στιγμή, όταν δηλαδή έγινε γνωστό ότι έφυγε 17χρονη Ιταλίδα που είχε μεταφερθεί από το Νοσοκομείο της Νάξου στο Νοσοκομείο της Νίκαιας,, οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί... Η 17χρονη εμφάνιζε υψηλό πυρετό και συμπτώματα αιμορραγίας. Στη διακομιδή από τη Νάξο προς τη Νίκαια, οι γιατροί αναγκάστηκαν να τη διασωληνώσουν. Και όπως ανέφερε γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας στην ιστοσελίδα iatropedia.gr  "Δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου. Το κοριτσάκι το έφεραν στο παθολογικό τμήμα του ΤΕΠ από την Νάξο. Εκεί είχε γίνει πλήρης και σωστότατη και ακριβέστατη αντιμετώπιση. "Έγινε μεγάλη μάχη, αλλά χάθηκε το παιδί . Γι'αυτό μην αναπαράγετε ψεύδη. Περιμένετε μια μέρα να βγουν οι απαντήσεις να είμαστε σοβαροί σ'αυτά που λέμε."

Μάλιστα στην φημολογία περί .. Εμπολα, ήταν κατηγορηματική " Δεν υπάρχει Έμπολα στην Ευρώπη, 'Εμπολα υπάρχει στη Δημοκρατία του Κονγκό. Εκατό αίτια μπορεί να υπάρχουν. Εχει σταλεί για έλεγχο, έχει γίνει η σωστή αντιμετώπιση που περιλαμβάνει και τα εκατό αυτά πιθανά αίτια, έχει γίνει υποστηρικτική αγωγή. Υπήρξαν άνθρωποι που ήταν όρθιοι δώδεκα ώρες δίπλα από το παιδί και πολύ σοβαροί επιστήμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, ας είμαστε λίγο υπομονετικοί"....

Λίγο αργότερα, είχε έρθει και η πρώτη επιβεβαίωση από τους παθολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι οποίοι υποστήριξαν ότι για το θάνατο της 17χρονης Ιταλίδας, δεν ευθύνεται ο ιός 'Εμπολα. "Με αφορμή ανυπόστατα δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό Έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διευκρινίζει ότι: Πρόκειται για περιστατικό που αφορά γυναίκα αλλοδαπής εθνικότητας με κλινική εικόνα σηπτικού σοκ η οποία και κατέληξε. Το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Έμπολα. Ο εργαστηριακός έλεγχος είναι σε εξέλιξη"

Και λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σήμερα, είχαμε την επιβεβαίωση και το αίτιο θανάτου για την 17χρονη που όπως αναφέρουν πληροφορίες ήρθε άρρωστη από το εξωτερικό στην Ελλάδα και δη στην Νάξο...  Από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας η 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα. Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ).