Επτά χρόνια …φαγούρας τέλος

Είναι από τις ειδήσεις που πανηγυρίζονται σαν να κέρδισε κάποιος το Τζόκερ. Κι αυτό γιατί η υποστελέχωση υπηρεσιών κάθε είδους στην Μύκονο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Και αυτό ισχύει και για την Υγεία από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαχωρισμοί… Και στο «νησί των Ανέμων» από χθες πανηγυρίζουν. Οι σαμπάνιες ρέουν και οι κάτοικοι το έχουν ρίξει στο …συρτάκι. Ο λόγος; Μα πολύ απλά έγινε γνωστό ότι διορίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου από τη λίστα των επικουρικών γιατρών ένας ορθοπεδικός κι ένας καρδιολόγος. Και εάν φαίνεται παράξενο να πούμε ότι γίνεται γιατί πολύ απλά τα τελευταία επτά χρόνια οι συγκεκριμένες θέσεις ήταν κενές…

Ας δούμε τη σχετική ανακοίνωση του Δ.Ε. Κέντρου Υγείας Μυκόνου που προχωρεί στην σχετική ανακοίνωση…

Με τις υπουργικές αποφάσεις με  Αριθ. Πρωτ. Α2α/Γ. Π. 51245/15 31/ 03 / 2016 και  Α2α/Γ. Π.5018 31/ 03 / 2016, εγκρίθηκαν οι προσλήψεις δύο ιατρών, από την λίστα των επικουρικών ιατρών που έχει καταρτιστεί στο Υπ. Εργασίας, για το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.

Mετά από επίμονες  και  συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας, και  τις καθοριστικές ενέργειες της  Υποδιοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Τσαπαρίκου, υπεύθυνης για την Π.Φ.Υ. ,εγκρίθηκε η τοποθέτηση του ορθοπεδικού κ. Γ. Σκαγιά και του καρδιολόγου κ. Ανδρέου Ι. για τρία χρόνια στο Κ.Υ. Μυκόνου. Η ανάληψη των καθηκόντων  των δύο ιατρών, εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα έως το τέλος του μηνός Απριλίου.

Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν σημαντική ενίσχυση για τον δημόσιο φορέα υγείας του νησιού, και πολύ περισσότερο αφού σχεδόν από το 2009 δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες ειδικότητες ορθοπεδικού και καρδιολόγου, στο Κ.Υ. Μυκόνου.

Οι προσπάθειες της διοίκησης του Κ.Υ., συνεχίζονται απρόσκοπτα, με δεδομένο ότι η υγεία για τον άνθρωπο και την κοινωνία έχει το νόημα της  απόλυτης συνθήκης, προκειμένου να έχει αντικείμενο οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.