Φακελάκι για πιστοποιητικό υγείας (!!!)

Φακελάκι δε δίνουν τελικά οι ασθενείς μόνο στα δημόσια νοσοκομεία για νοσηλεία ή επέμβαση αλλά ακόμη και για απλά πιστοποιητικά (!!!!) κι αυτό είναι κάτι που τρομάζει... 

Κι όπως αποδεικνύεται ... έμπνευση είχε για να γεμίσει τις τσέπες του παθολόγος γιατρός περιφερειακού ιατρείου σε νησί των Κυκλάδων (σ.σ. πληροφορίες από τοπικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η σύλληψη του γιατρού έγινε στη Σίφνο στις 19/05), καθώς σκέφτηκε να παίρνει το …κατιτίς του ακόμη και για την απλή χορήγηση πιστοποιητικών υγείας (!!!) .
Ο παθολόγος που είναι δημόσιος υπάλληλος, ζητούσε το ποσό των 20 ευρώ για να χορηγεί σε ασθενείς πιστοποιητικά υγειας  και αυτό είναι το χειρότερο όλων... 

Πολλές φορές πάει όμως η στάμνα για νερό αλλά μία φορά σπάει γι αυτό και διαμαρτυρόμενοι και υποψιασμένοι ασθενείς σκέφτηκαν να το καταγγείλουν στην αστυνομία.
Έτσι δύο αστυνομικοί υποδυόμενοι τους ασθενείς επισκέφθηκαν διαδοχικά τον παθολόγο στο περιφερειακό ιατρείο ζητώντας πιστοποιητικά. 

Νωρίτερα είχαν προσημειωθεί 40 ευρώ (δύο των 20)  ώστε να πιαστεί ο… λειτουργός του Ιπποκράτη στα πράσα. Και στις δύο περιπτώσεις ο ιατρός δεν συγκρατήθηκε και απαίτησε και έλαβε τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Αμέσως μετά βέβαια συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ποιος φέρει αντίρρηση ότι η ...πενία τέχνας κατεργάζεται; Να σημειώσουμε ότι κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς και δύο πιστοποιητικά υγείας, χρηματικό ποσό των 600€, καθώς και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40€, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του γιατρού και ένα βιβλίο - μητρώο ασθενών.