Η μάχη για τους διοικητές ξεκίνησε

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Ούτε ένας εκ των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία του Αιγαίου έμεινε στη θέση του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης από το υπουργείο Υγείας… Μάλλον δεν θα έκαναν καλά τη δουλειά τους… όπως κι εάν έχει σήμερα (18/12) οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι παραμένουν στις θέσεις τους μόλις δεκαέξι (16) διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Οι υπόλοιποι είτε παύονται είτε έχουν γίνει δεκτές οι παραιτήσεις τους. Ανάμεσά τους και ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου (και βέβαια Νάξου) ο κος Γιάννης Πετράκης, ο οποίος έχει υποβάλλει την παραίτησή του από τα τέλη Μαϊου και αποχώρησε στις 2 Ιουνίου του 2015. Από τότε το Νοσοκομείου Σύρου «τρέχει» ο Επιστημονικός Διευθυντής του Νοσοκομείου Νίκος Τρίτζαλης όπως και της Νάξου ο αντίστοιχος κος Ραπτάκης…

Η είδηση βέβαια έπεσε περισσότερο ως …βόμβα στη Ρόδο (παύση του διοικητή κου Παπανικόλα) κι αυτό γιατί πριν από τρεις περίπου εβδομάδες είχε ανακοινωθεί ότι είχε αξιολογηθεί θετικά από την αρμόδια επιτροπή. Τι άλλαξε; Ουδείς μπορει να γνωρίζει. Μέσα στις επόμενες μέρες το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων με ανοιχτή πρόσκληση. Τα τυπικά προσόντα  θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις ανάλογες προκηρύξεις του παρελθόντος, ενώ θα συνεκτιμηθούν για πρώτη φορά προσόντα, όπως οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, οι οποίοι θα είναι συναφείς με το αντικείμενο. Οσο για το ποιοι ακούγονται; Προφανώς φαβορί είναι όσοι έχουν άμεση σχέση με την κυβέρνηση όπως έγινε και στη περίπτωση του παλαμοκρούστη στο ζεϊμπέκικο της Γεροβασίλη, ο οποίος και πήρε θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αρτας.

Η ουσία είναι ότι για τις Κυκλάδες, το Υπουργείο θα αναζητήσει δύο διοικητές αφού μην ξεχνάμε ότι ξεκινάει πλέον τη λειτουργία του και του Νοσοκομείου Σαντορίνης.

Πιο συγκεκριμένα από τους συνολικά 127 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που υπηρετούσαν στα νοσοκομεία της χώρας το Νοέμβριο του 2015, παραμένουν στις θέσεις τους οι κάτωθι:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ        ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ         Πα.Γ.Ν. ΠΑΤΡΩΝ

2. ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ     ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ

3. ΜΠΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ        ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ

4. ΜΙΧΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.-Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ

5. ΣΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ        ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.Θ. «ΑΓ. ΠΑΥΛΟΣ»

6. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ     Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ

7. ΒΑΒΒΑΣ ΦΩΤΗΣ Πα.Γ.Ν.Ι.

8. ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ         Γ.Ν. ΦΙΛΙΑΤΕΣ

9. ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓ.ΣΟΦΙΑ» & Γ.Ν. ΠΑΙΔΩΝ «Π. & ΑΓΛ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

10. ΜΗΤΣΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ        Γ.Ν.Α. ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ

11. ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     Γ.Ν.Α "ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ"

12. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   Γ.Ν.Π. ΤΖΑΝΕΙΟ

13. ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ∆ΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν.Α  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

14. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ      ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ψ.Ν.Α «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»

15. ΜΠΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

16. ΚΩΣΤΑΚΗ ΗΛΙΑΝΝΑ   ΑΝΑΠΛ/ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Πα.Γ.Ν.Ι