Η μαμή της Άνδρου, μία γέννα, τρία ελικόπτερα και ένα κερί στη Παναγία!

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, πρωί, τηλέφωνο από το Κέντρο Υγείας Άνδρου

-έλα μια γυναίκα στο μήνα της γεννάει!

Ωραία επιτέλους και ένας φυσιολογικός τοκετός!
Έρχεται μία γυναίκα που πονούσε και αρχίζουν να σκάνε  μαζί όλα τα προβλήματα, 41 χρονών, το πρώτο παιδί με καισαρική με μεγάλη αιμορραγία και τρελά ανεβασμένη πίεση.

10 εγκεφαλικά και 30 εφράγματα εγώ!
Τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ,

-σας παρακαλώ γρήγορα θα τους χάσω και τους δύο!

Έρχεται ελικόπτερο και πάμε, ευτυχώς γρήγορα, στο νοσοκομείο της Σύρου. Έχω μιλήσει με τους γιατρούς και μας περιμένουν στο χειρουργείο. Η γυναίκα καλά, το μωρὀ πρέπει να πάει Αθήνα σε μονάδα. Έρχεται άλλο ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και παίρνει το μωρό και εμένα μαζί για Αθήνα. Στο ελικόπτερο είναι τρία μέλη του πληρώματος ο γιατρός του ΕΚΑΒ και ένα μέλος του ΕΚΑΒ.
Φεύγοντας από την Σύρο έβλεπα στο βάθος θολά, είχε πολύ αέρα και ομίχλη, να ξεχωρίζει η κάτασπρη Παναγία της Τήνου. Σκεφτόμουνα πόσα θαύματα έχει κάνει. Πρώτα σε όλους τους Τηνιακούς και σε όσους θέλουν τη βοήθεια της. 7 από αυτούς ήμασταν και εμείς μέσα στο ελικόπτερο.

Νότια της Κέας και όσο ήμασταν πάνω από την θάλασσα άρχισε μια περίεργη κινητικότητα στους πιλότους. Καταλάβαμε ότι κάτι γίνεται, το πόσο σοβαρό ήταν το μάθαμε μετά. Βλέπουμε το ελικόπτερο να πηγαίνει δεξιά για Κέα. Προσγειωθήκαμε στο ελικοδρόμιο της Κέας. Βγαίνει ο μηχανικός βλέπει την βλάβη και κάνει νόημα τέρμα. Όταν άνοιξε την πόρτα μου είπε κάτασπρος ότι έχουμε βλάβη. Ο πιλότος μας ζήτησε συγγνώμη που δεν μπορούσαν να μας πάνε Αθήνα, αλλά έχει σοβαρή βλάβη το ελικόπτερο και σωθήκαμε από θαύμα.

Έρχεται άλλο ελικόπτερο να μας μεταφέρει Αθήνα. Βλέπουν οι άλλοι πιλότοι τη βλάβη και μας λένε ανάψτε κερί είστε τυχεροί. Εδώ αρχίζουν οι ευχαριστίες μου στην Παναγία που μας έσωσε, στους τρομερούς πιλότους, στο προσωπικό του ΕΚΑΒ που πετάει. Έγιναν τόσα πολλά, έτρεξαν τόσοι άνθρωποι, κινδυνέψαμε τόσοι και όλα αυτά γιατί μια γυναίκα πήρε απόφαση να μείνει στην Άνδρο, ενώ ήξερε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση της.

Εμείς όλοι απλά κάναμε την δουλειά μας όσο καλλίτερα μπορούσαμε.
Ευχαριστώ την Παναγία που είμαι απόψε, Δευτέρα, σπίτι μου και μπορώ να αγκαλιάσω την οικογένεια μου»

Ράνια Ταουσάνη, μαία Κέντρου Υγείας Άνδρου

Πηγή: