Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2018: Διήμερο (21-22/09) ενημέρωσης και συζήτησης

Ποιο είναι το σημαντικότερο αγαθό στη ζωή; Μα ποιο άλλο από τον Υγεία. Και ειδικά στα ελληνικά νησιά αποτελεί όχι απλά ένα σημαντικό αγαθό, αλλά σημείο αναφοράς και τη καθημερινή αγωνία στην επιβίωση… Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, αυτοί που αναρωτιούνται εάν υπάρχει ιατρική περίθαλψη σε ένα νησί για να το επιλέξουν όχι ως τόπο κατοικίας αλλά και ως προορισμός διακοπών..

Και ο Ναξιακός Οργανισμός Βιοιατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) προχωρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά (αλλά με μεγάλη ιστορία και διοργάνωση ανά διετία) το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου (αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια που οι δράσεις γίνονταν μέσα στο καλοκαίρι) σε διημερίδα με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Νάξος και τα γειτονικά νησιά..

Τίτλος της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιακ. Καμπανέλλης» στο Δημαρχείο Νάξου είναι «Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2018» και έχει βάλει το χεράκι τους τόσο ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ όσο και η ΟΝΑΣ (Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων), ώστε να έχουμε την πληρέστερη σύνθεση και ανάλυση των θεμάτων…

Και όπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση που έχει επικοινωνήσει ο πρόεδρος κος Βλασσερός σημασία έχει κυρίως η διάδραση και η επικοινωνία. Κάτι που τόνισε και στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 “Η φωνή του Αιγαίου» και στην εκπομπή Carpe Diem «άδραξε την ημέρα».. .Εξήγησε το σκεπτικό του προγράμματος, στάθηκε στην σχέση θεωρίας και πράξης για καθένα από τα τέσσερα τραπέζια ενώ το τελευταίο (το μεσημέρι του Σαββάτου) δίνει χρόνο και θέση στους Νάξιους ιατρούς…  

Και όπως διαβάζουμε: "Αγαπητοί συμπατριώτες με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε και φέτος (για 3η συνεχή χρονιά) τις Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2018  σε συνεργασία με τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και την ΟΝΑΣ.  Ο  Ναξιακός Οργανισμός Βιοϊατρικών Επιστημών διοργανώνει και φέτος αυτή την Ιατρική εκδήλωση πιστεύοντας  ότι βασικός παράγοντας για   και την  προφύλαξη της υγείας αποτελεί  η ενημέρωση και η επιμόρφωση του  κοινού.  Γι’ αυτό το λόγο η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκλαϊκευμένες και κατανοητές στο ευρύ κοινό παρουσιάσεις πρόληψης διάγνωσης και αντιμετώπισης βασικών παθήσεων από επίλεκτους όλων των ειδικοτήτων ιατρούς ως  επί το πλείστο  Ναξιακής καταγωγής μαζί με  νεαρούς ειδικευόμενους Ναξίους ιατρούς και θα επακολουθήσει  διαδραστική συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ομιλητών. Οι Ιατρικές Ημέρες  Νάξου 2018 που θα λάβουν χώρα στο  αμφιθέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης" του Δημαρχείου Νάξου  την Παρασκευή 21 (17.00-21.00)και 22 Σεπτεμβρίου (8.30-14.30)».

Ακολουθεί το πρόγραμμα