Καταρρέει…

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη κατάρρευση του Κέντρου Υγείας Πάρου - Αντιπάρου κρούουν οι κάτοικοι των δύο νησιών. Σε ψήφισμά τους (εκδόθηκε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού για την Υγεία την περασμένη εβδομάδα) αναφέρουν ότι η κατάσταση τείνει να γίνει δραματική με κίνδυνο να «κατεβάσει ρολά» το Κέντρο Υγείας, διότι λήγουν οι συμβάσεις γιατρών.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν ότι στις 6 Ιανουαρίου έληξε η σύμβαση του επικουρικού γιατρού Παθολογίας και αποχώρησε. Στις 4 Απριλίου 2015 λήγει η σύμβαση του καρδιολόγου και του γυναικολόγου και αποχωρούν. Ο επιστημονικός διευθυντής (ακτινοδιαγνώστης) αποσπάστηκε για τρεις μήνες στη Σπάρτη.

 Και τονίζουν ότι «Με τις αποχωρήσεις αυτές το ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας (κενές θέσεις σε γιατρούς Γενικής Ιατρικής - Παθολογίας, των δύο Παιδιάτρων -για πέμπτο συνεχόμενο έτος- του καρδιολόγου, σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, σε διασώστες του ΕΚΑΒ) αδυνατεί να προσφέρει ακόμη και τα στοιχειώδη. Με ένα γιατρό Γενικής Ιατρικής, έναν χειρουργό, έναν μικροβιολόγο και δύο οδοντίατρους, δηλαδή ουσιαστικά με δύο γιατρούς, το Κέντρο Υγείας, επί της ουσίας, δεν μπορεί να προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News