Κατέληξε Συριανός λόγω γρίπης

Δεν είχε αίσιο τέλος η μάχη που έδωσε 55χρονος Συριανός (ΑΠ) που είχε χτυπηθεί πριν από δέκα περίπου ημέρες από βαριάς μορφή πνευμονία, η οποία προκλήθηκε λόγω του ιού της γρίππης (Η1Ν1) Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Cyclades24.gr τόσο ο 55χρονος όσο και μία γυναίκα είχαν μεταφερθεί πριν από δέκα περίπου ημέρες στο νοσοκομείο της Σύρου με συμπτώματα λόγω του συγκεκριμένου ιού, όμως  η περίπτωση του 55χρονου ήταν πιο βαριά και είχε εσπευσμένα (με ελικόπτερο) διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Κι εκεί μετά από μάχη δυστυχώς το πρωί της Παρασκευής κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους οικείους του.

Να σημειώσουμε ότι είναι το πρώτο θύμα της γρίπης στις Κυκλάδες ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο στις αρχές της εβδομάδας τα θύματα είχαν φτάσει τους 18 (!!!) και είχαν καταγραφεί και δώδεκα σοβαρά νέα κρούσματα.

Να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 45 ασθενείς αναμένουν διασωληνωμένοι να βρεθεί ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική, με τους μισούς εξ αυτών να είναι  ηλικίας κάτω των 50 χρόνων, και να χαρακτηρίζονται περιστατικά γρίπης με βαριές επιπλοκές μετά τη μόλυνσή τους με το εφετινό κυρίαρχο στέλεχος γρίπης Α(Η1Ν1). Συνολικά, από τις αρχές του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 128 ασθενείς με γρίπη, αριθμός πολύ υψηλός και ιδίως σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2015 και του 2014.