Κέα - Covid 19: Τα δέκα κρούσματα έφεραν τον ΕΟΔΥ

Κέα - Δήμος

Η Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου έγραψε ιστορία χθες καθότι με βάση την ενημέρωση από το ΕΟΔΥ είχαμε έντεκα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα για το 2021 σε ημερήσια αναφορά.. Να σκεφτεί κάποιος ότι όλο το Μάιο η Περιφερειακή Ενότητα είχε τον ίδιο αριθμό... Οπότε; 

Οπότε τι; Συναγερμός... Και βέβαια για τον Δήμο αυτό είναι ήδη δεδομένο από τη στιγμή που την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου μέσω της επίσημης σελίδας του είχε αναφέρει: " Σας ενημερώνουμε ότι στην Κέα υπάρχουν 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 (με βάση τα επίσημα στοιχεία μέχρι χτες). Η διαδικασία της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Είμαστε εν αναμονή και αυτών των αποτελεσμάτων".

Και ήρθαν - όχι οι μέλισσες - αλλά οι γιατροί και το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ...  Διήμερη επίσκεψη.   Σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στην Κορησσία Κέας στο Πνευματικό Κέντρο Στυλιανός  Ρέστης από τις 10:00 έως τις 16:00 &  την Παρασκευή 5/11/21 στην Ιουλίδα Κέας στο Π.Π.Ι Κέας από τις 10:00  έως τις 13:00.

Ομως, παραμένει η βασική οδηγία από το Δήμο Κέας και νομίζουμε ότι ισχύει για όλους μας 

Επισημαίνουμε ότι, στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης όλων μας, είναι σημαντικό

# όσοι αισθανθούν αδιαθεσία να επικοινωνήσουν με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας ή να το επισκεφθούν ώστε να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ.

# όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για το διάστημα που τους έχουν υποδείξει οι γιατροί, ώστε να προστατεύσουν τους οικείους τους και το υπόλοιπο νησί από την εξάπλωση του Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Δεν ξεχνάμε τα ατομικά μέτρα προστασίας. Πλένουμε συχνά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα και αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

Υπενθυμίζουμε, παράλληλα, ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα εμβολιασμού κάθε ενδιαφερόμενου αφού έρθει σε επικοινωνία με το Π.Π. Ιατρείο Κέας (τηλ. 22880 22200).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News