Κέα: Χαμόγελα για το επίπεδο 1 και δωρεάν μάσκες στους μαθητές

Ο Δήμος Κέας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος και να χαμογελάει.. Η προσπάθεια που έκανε ώστε να πέσει από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) σε μικρότερο, έφερε αποτέλεσμα.. Και ουσιαστικά από αύριο θα είναι στο Νο 1, αυτό της απλής ετοιμότητας... Και όπως είναι λογικό έχουμε ανακοίνωση...

Τι αναφέρει ο Δήμος Κέας; " Σε επίπεδο νησιού και όχι περιφερειακής ενότητας θα λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις για το επίπεδο συναγερμού και τα μέτρα που θα ισχύουν στα νησιωτικά συμπλέγματα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σχετικό αίτημα του Δήμου μας εισακούστηκε και η Κέα θα βρίσκεται πλέον στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Covid-19. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Δήμαρχος Κέας, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου με επιστολή της προς τον Υφυπουργό διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο κατάταξης του νησιού μας στον υγειονομικό χάρτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε στη δήλωση του ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη.

Είναι σημαντικό, παρ’ όλ’ αυτά, να δείξουμε επιμονή στην τήρηση των μέτρων. Δεν εφησυχαζόμαστε και προστατεύουμε την υγεία όλων μας, ώστε να παραμείνουμε στο Επίπεδο 1 και ασφαλείς".

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η Δήμαρχος κα Βελισσαροπούλου προχώρησε σε μία ακόμη κίνηση... "Τις ημέρες αυτές μοιράστηκαν στους μαθητές όλων των σχολείων της Κέας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο Λύκειο, ΕΠΑΛ) μάσκες και αντισηπτικά υγρά. Το υλικό αυτό είναι μία χορηγία του Δήμου Κέας στην προσπάθεια μας για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας και την προστασία της υγείας των κατοίκων του νησιού".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News