Κίμωλος: Χάρη στο Αφεντάκειο Ίδρυμα απέκτησε χώρο για τυχόν ασθενείς με κορωνοϊό

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μεγάλη δυσκολία για την εύρεση χώρων που θα λειτουργήσουν ως χώρο καραντίνας σε περίπτωση που έχει βρεθεί ασθενής θετικός στον κορωνοϊό (covid 19) ... Πόσο μάλλον σε μικρά νησιά, όπου ο φοβος είναι μεγαλύτερος και οι υποδομές δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.. Και όταν ανακοινώθηκε η πρώτη φουρνιά των καταλυμάτων που αντάθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα, οι Δυτικές Κυκλάδες είχαν ουσιαστικά χώρους από Σίφνο, Σέριφο και Κέα... Οχι, η Μήλος, όχι η Κίμωλος. Στη δεύτερη... λίστα, βρέθηκε κατάλυμα στην Μήλο, ενώ στην Κίμωλο, το χεράκι του έβαλε το "Αφεντάκειο" Ιδρυμα που όπως ανακοίνωσε μετά από αίτημα του Δημάρχου Κιμώλου κου Βεντούρη, παραχωρεί μία πτέρυγα στο ίδρυμα...

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει:

"Το Αφεντάκειο σε συνεργασία με τον Δήμο Κιμώλου συμμετέχει στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Διαθέτει την μία πτέρυγα του Οίκου Περιθάλψεως για την φιλοξενία όσων τυχόν χρειασθεί να τεθούν σε καραντίνα.

Το Δ.Σ. του Αφεντακείου Κληροδοτήματος Κιμώλου έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα του Δημάρχου Κιμώλου (και μέλους του Δ.Σ.) κ. Κωνσταντίνου Βεντούρη να διατεθεί η μία πτέρυγα του Οίκου Περιθάλψεως, εφ’ όσον χρειαστεί, για την απομόνωση, τυχόν, υπόπτων κρουσμάτων του Κορονοιού, στο νησί.

Το Αφεντάκειο Κληροδότημα Κιμώλου έχει ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα είδη και εφαρμόζει, από την πρώτη στιγμή, τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και προφύλαξης.

Η όλη εφαρμογή των πρωτοκόλλων Υγείας γίνεται με ευθύνη του Δήμου Κιμώλου, ο οποίος και θα διαχειριστεί, τυχόν, χρήση της πτέρυγας του Οίκου Περιθάλψεως."

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...