Κλίμακα ΝΑ Κυκλάδων: Δημιουργούνται ομάδες Νοητικής ενδυνάμωσης

Ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων προχωρά στη δημιουργία ομάδων νοητικής ενδυνάμωσης. Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι υπάρχουν ασφαλή φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση των διαταραχών μνήμης και άλλων νοητικών δυσκολίων. Αυτό που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η νοητική ενδυνάμωση μπορεί να προσφερθεί συνδυαστικά με τη φαρμακευτική αγωγή, ενισχύοντας το θεραπευτικό της αποτέλεσμα και βελτιώνοντας ή σταθεροποιώντας τη μνήμη και τις υπόλοιπες νοητικές λειτουργίες. Κατά επέκταση, παρατηρείται μια συνολική βελτίωση της διάθεσης, της αυτοεκτίμησης και της ποιότητας ζωής του ατόμου που συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης.

Ποιους αφορά;
# άτομα που παρουσιάζουν Ήπια Γνωστική Διαταραχή.
# ασθενείς που παρουσιάζουν νευροεκφυλιστικές ή νευρολογικές διαταραχές, όπως νόσο Alzheimer, νόσο Parkinson, Σκλήρυνση κατά Πλάκας.
# ασθενείς που παρουσιάζουν νοητικές ελλείψεις λόγω εγκεφαλικών επεισοδίων ή όγκων.
# ασθενείς που πάσχουν από χρόνια ψυχική διαταραχή (κατάθλιψη, άγχος, ψυχώσεις) και που παρουσιάζουν νοητική αποδυνάμωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2285026982.

Συνεχίζονται όμως κι άλλες δράσεις 

Υπάρχουν όμως και τα ... παλιά. Δεν έχουμε μόνο νέες δημιουργίες... Και όπως διαβάζουμε στη σχετική σελίδα της Κλίμακας στα social Media στο χώρο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων (βλ Νάξος) συνεχίζονται δράσεις με ήδη υπάρχουσες και νέες ομάδες δημιουργικής απασχόλησης με τις εξής θεματικές ενότητες:

# Ομάδα χειροποίητων κατασκευών-μακραμέ
# Ομάδα κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας (για μικρούς και μεγάλους)
# Ομάδα θεατρικού παιχνιδιού (για μικρούς και μεγάλους)

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2285026982.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ στην ιστοσελίδα της Κλίμακας στα social media 

Σας περιμένουμε όλους!