Κουφονήσια: Κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία

Κουφονήσια

Μάιος και ώρα για εθελοντική αιμοδοσία... 

Κουφονήσια, Πέμπτη 12 Μαϊου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο θα βρίσκεται κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Νίκαιας για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας. Από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι....  To σλογκαν είναι " Σήμερα εγώ, αύριο εσύ, δώσε αίμα, δώσε ζωή" .. Και βέβαια όπως τονίζεται "Όσοι επιθυμείτε να προσέλθετε, παρακαλείστε να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας και να φοράτε την μάσκα σας"

Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο κάλεσμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφονησίου Κέρος  

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κέρος» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχαία Αρκεσίνη» και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» σας ευχαριστούν θερμά για την ανταπόκριση που δείχνετε σε κάθε κάλεσμα για αιμοδοσία.

Η πολυετής συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων με το Κέντρο Αιμοδοσίας, έχει αποδείξει πως η προνοητική προσφορά αίματος σε τοπικό επίπεδο, εξασφαλίζει τις ενδεχόμενες ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται χωρίς καμία διαδικασία της τελευταίας στιγμής, με ένα τηλεφώνημα.

Η αιμοδοσία είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και διαρκεί λίγα λεπτά της ώρας. ¨Ολα τα υλικά που χρησιμοποιούνται κατά την αιμοληψία είναι μιας χρήσεως. Το αίμα που προσφέρει ο αιμοδότης αναπληρώνεται στον οργανισμό του σε σύντομο χρονικό διάστημα και ελέγχεται για ηπατίτιδα Β και C, σύφιλη και AIDS"

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News