Κουφονήσια - Αν. Κωβαίος: Προσοχή στις μετακινήσεις μας προς τη Νάξο

Λένε ότι μαζί με τα ξερά τις περισσότερες φορές καίγονται και τα χλωρά... Δυστυχώς κάτι τέτοιο συμβαίνει και όσον αφορά την Πανδημία και τον Υγειονομικό Χάρτη που έχει δημιουργεί από τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Χάρτης που λειτουργεί με κριτήρια Περιφερειακής Ενότητας κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετές διαμαρτυρίες. Από την Αμοργό (για την ένταξή της στο επίπεδο 2 με τη Νάξο) έως τη Θήρα (για το επίπεδο 3) και την Κέα (για το επίπεδο 3 λόγω Κύθνου)... Τώρα έρχονται και τα Κουφονήσια να διαμαρτυρηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Με τη Νάξο όλο τον Οκτώβριο να έχει συνεχόμενα κρούσματα (φτάσαμε αισίως στα 17) ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κουφονησίων Αντώνης Κωβαίος, με ανάρτησή του στη σελίδα που έχει στα social media, ζητάει από τους συνδημότες του να είναι προσεκτικοί όσον αφορά τα ταξίδια στη Νάξο...

Τονίζει χαρακτηριστικά " Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις προς το γειτονικό μας νησί την περίοδο αυτή. Εάν κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση σας προς Νάξο να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και κατά την επιστροφή σας οφείλετε να περιοριστείτε στο χώρο σας για εύλογο διάστημα. Αποφύγετε τις επαφές με άτομα που έχουν επιστρέψει ή εκτελούν μεταφορές από Νάξο". 

Τονίζει την ανάγκη ατομικής προστασίας και συστήνει υπομονή λέγοντας ότι οι επόμενες 15 μέρες είναι οι πιο κρίσιμες για την εξάπλωση της πανδημίας..

Και βέβαια οι κάτοικοι των Κουφονησίων δεν έρχονται στη Νάξο για ...τουρισμό αλλά για κάλυψη σημαντικών αναγκών κυρίως για ζητήματα δημοσίων υπηρεσιών και τραπεζικών συναλλαγών αλλά και ανεφοδιασμού...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην σελίδα του Προέδρου της Κοινότητας Κουφονησίων, Αντώνη Κωβαίου, αναφέρει:

"Έντονη είναι η ανησυχία στη Νάξο αφού καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού όπως αυτά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί για τον μήνα Οκτώβριο, ανεβαίνει στα 15.

Σας εφιστούμε την προσοχή.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις προς το γειτονικό μας νησί την περίοδο αυτή.

Εάν κρίνεται αναγκαία η μετακίνηση σας προς Νάξο να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και κατά την επιστροφή σας οφείλετε να περιοριστείτε στο χώρο σας για εύλογο διάστημα.

Αποφύγετε τις επαφές με άτομα που έχουν επιστρέψει ή εκτελούν μεταφορές από Νάξο.

Θα πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή και να τηρείτε πιστά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς της νόσου Covid-19.

Οι επόμενες 15 ημέρες είναι καθοριστικές για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου" .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News