Κουφονήσια: "Μπήκαν" στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Ήταν Φεβρουάριος του 2015… Όταν ο Γιώργος Χατζημάρκος έβαζε την υπογραφή του στην σύμβαση ανάθεσης για κατασκευή νέου κτηρίου το οποίο θα στέγαζε το πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο  στα Κουφονήσια. Και χρόνος παράδοσης με βάση την σύμβαση οι δέκα μήνες. Άρα τέλος του 2015… Το κόστος του έργου; Στα 500.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του μέσω του Επιχειρησιακό\ού Προγράμματος Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου (2007- 2014), με τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σήμερα 30 Μαρτίου 2018… Τρία χρόνια και ένας μήνας από εκείνη την υπογραφή. Και όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Δημοτικός Κοινότητας Κουφονησίου κος Αντώνης Κωβαίος «Μετά από μια μακρά πολυετή περίοδο έντονων δυσκολιών και εμποδίων, που ξεπεράστηκαν με τη συλλογική και ουσιαστική συνεργασία παραγόντων και υπηρεσιών, στις 27-03-2018 λάβαμε επιτέλους το πράσινο φως για την εγκατάσταση στο Νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κουφονησίων».

Τρία χρόνια… Τα δύο προφανώς χάθηκαν στην γραφειοκρατία, που στην Ελλάδα είναι ανίκητη… Και συνεχίζει η ανάρτηση «η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε με απόφασή της το από 05-03-2018 πρωτόκολλο προσωρινής & οριστικής παραλαβής των εργασιών του έργου: "ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ" αναδόχου ΤΕΧΝΟΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΑΤΕ όπως αυτό συντάχθηκε και υπογράφηκε από την επιτροπή παραλαβής, που είχε συσταθεί με εκπροσώπους από την 2ΥΠΕ, την Π.Ν.Αιγαίου & τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η διοικητική παραλαβή όπου και αναμένουμε από μέρα σε μέρα την τελική υπογραφή της απόφασης».

Και το Πολυδύναμο Ιατρείο μπορεί πλέον να λειτουργήσει… Άλλωστε η 2η ΥΠΕ έχει μεριμνήσει για την στελέχωσή του όσον αφορά τα μηχανήματα, μην ξεχνάμε πάντα και τον ιδιωτικό τομέα ενώ και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έβαλε την δική του … πινελιά σημειώνοντας σήμερα ότι «Καλορίζικο, το Ιατρείο στο μικρό και πανέμορφο Κουφονήσι. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας μας, ολοκλήρωσε και διοικητικά την παραλαβή του Ιατρείου που κατασκεύασε στο Κουφονήσι και οι κάτοικοι και επισκέπτες αυτού του μοναδικού νησιού έχουν στην διάθεση τους την βασική υποδομή για την πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη τους.  Το έργο που εκτέλεσε η Περιφέρεια μας, ξεκίνησε με Ευρωπαϊκούς πόρους και ολοκληρώθηκε με Εθνικούς πόρους, ενώ τον εξοπλισμό του είχε αναλάβει και τον ολοκλήρωσε η 2η ΥΠΕ».

Εμείς απλά το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι «Καλορίζικο» και «αχρείαστο» εάν είναι δυνατόν…