Tην Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ο παιδίατρος Νεόφυτος Φυλακτού, πραγματοποίησε δωρεάν ιατρείο στα Κατάπολα, στο χώρο του δημοτικού ξενώνα, εξετάζοντας περίπου 60 παιδιά από όλη την Αμοργό.

Η Αμοργός στερείται υπηρεσιών παιδιάτρου και η προσφορά του κ. Φυλακτού έχει ιδιαίτερη αξία για το νησί μας, καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη  φροντίδας και περίθαλψης, σε μια εποχή που λόγω του covid-19 δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν ταξίδια στα πλησιέστερα νησιά όπου υπάρχει παιδίατρος και νοσοκομείο.

«Μέσα από την καρδιά μου και για λογαριασμό όλων των κατοίκων, ευχαριστώ θερμά τον παιδίατρο κ. Νεόφυτο Φυλακτό για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά του στην Αμοργό με την δωρεάν εξέταση δεκάδων παιδιών του νησιού μας. Η πρωτοβάθμια φροντίδα αποτελεί προτεραιότητα μας και εξαντλούμε κάθε μέσο ώστε να καταφέρουμε να πετύχουμε μια μόνιμη παρουσία παιδιάτρου στην Αμοργό. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν συγκινητική. Θα κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά του νησιού μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος.