Κυκλάδες - Ανδρος: Η πρώτη ...ιδιωτική αεροδιακομιδή

Ανδρος - διακομιδή

Στην Ανδρο το Σαββατο που μας πέρασε είχαμε μία δράση που αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της Υγείας στο νησί. Κι αυτό γιατί έχουμε την ενεργοποίηση ιδιωτικής εταιρείας που ανελαβε να καλύψει την άρνηση του ΕΚΑΒ να μεταφέρει έναν τραυματία από την Ανδρο στην Αττική. Η άρνηση του ΕΚΑΒ έχει να κάνει με την αξιολόγηση του περιστατικού από το προσωπικό του ΕΚΑΒ.. Ομως, στην Ανδρο είχαν διαφορετική άποψη. Ενεργοποίησαν το συμβόλαιο που είχαν μέσω του Δήμου με ιδιωτική εταιρεία και το ελικόπτερο βρέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί των Κυκλάδων... Και όπως διαβάσαμε στον επίλογο της ανάρτησης στη σελίδα enandro.gr " με δύο πεδία προσέγγισης ελικοπτέρων και με το ομαδικό συμβόλαιο για τους κατοίκους η νέα διοίκηση του Δήμου Άνδρου έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Κάνοντας πολλά βήματα εμπρός στην εμπέδωση αισθήματος σιγουριάς πως οι κάτοικοι δεν θα είναι αβοήθητοι..."

Αναλυτικά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας enandro.gr αναφέρει:

"Νεαρός άνδρας από την περιοχή του Κορθίου χτες το απόγευμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό χέρι (κόψιμο από τζάμι). Το Κέντρο Υγείας του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο. Το ΕΚΑΒ δήλωσε άρνηση αξιολογώντας το περιστατικό. 

Έτσι οι γιατροί συνεννοήθηκαν με τον δήμαρχο και αυτός ενεργοποίησε την ομαδική ασφάλεια που έχει υπογράψει ο Δήμος Άνδρου για αεροδιακομιδή των κατοίκων του νησιού με ετήσιο συμβόλαιο με την Ιντεραμέρικαν μέσω χορηγίας της εταιρείας Ίντρακατ. Το ελικόπτερο έφτασε σήμερα Σάββατο 23/1 στις 10:45 στο ελικοδρόμιο της Χώρας για να παραλάβει τον τραυματία. Μαζί του έφερε και γιατρό που είχε όλη την ευθύνη της μεταφοράς του νεαρού άνδρα σε όλη την πτήση. Το ελικόπτερο έφυγε στις 11:00 με προορισμό την Αθήνα. 

Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το συμβόλαιο της ομαδικής ασφάλισης των κατοίκων του νησιού για χρήση αεροδιακομιδής που είναι ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που πέτυχε ο δήμαρχος στις διαπραγματεύσεις του με την εταιρεία Ίντρακατ, η οποία είναι κύριος μέτοχος στις ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι.  Η έλευση του ελικοπτέρου της ιδιωτικής ασφάλειας ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί δημιουργεί το αίσθημα ασφάλειας που είναι αναγκαίο για το νησί μας. Ιδίως σήμερα που αντιμετωπίζουμε και προβλήματα με τα πλοία αυτό το Σαββατοκύριακο

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο ανήκει στην Ιντερσαλόνικα που συνεργάζεται με την Ιντεραμέρικαν και είχε ξανάρθει προηγουμένως εγκαινιάζοντας και το πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων του Γαύριου για ιδιώτη ασθενή. Γίνεται φανερό πως με δύο πεδία προσέγγισης ελικοπτέρων και με το ομαδικό συμβόλαιο για τους κατοίκους η νέα διοίκηση του Δήμου Άνδρου έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Κάνοντας πολλά βήματα εμπρός στην εμπέδωση αισθήματος σιγουριάς πως οι κάτοικοι δεν θα είναι αβοήθητοι..."

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News