Κυκλάδες – Άνδρος: Μετά την 1η Φεβρουαρίου οι πρώτοι εμβολισμοί

Κεντρο Υγείας Ανδρου - Facebook

Πόσοι ηλικιωμένοι ή υπερήλικες μπορούν να ταξιδέψουν από Άνδρο για Σύρο και να εμβολιαστούν στο εκεί νοσοκομείο; Και πως θα οριστούν τα ραντεβού όταν τα δύο νησιά συνδέονται με δύο δρομολόγια την εβδομάδα; Αν δεν διευρυνθούν τα εμβολιαστικά κέντρα με ένα σε κάθε νησί δεν πρόκειται να γίνουν πολλά πράγματα.

Και όπως διαβάζουμε στην σελίδα enandro.gr "Όπως όλα δείχνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό φτάνει με ρυθμούς χελώνας στις Κυκλάδες, ενώ αναμένεται να αργήσει κι άλλο στην Άνδρο. Αν και ξεκίνησαν να λειτουργούν στις Κυκλάδες τα πρώτα 4-5  εμβολιαστικά κέντρα που αναφέρονται στα νοσοκομεία του νομού (Νάξου, Σαντορίνης, Σύρου κλπ.) και έχουν ήδη αρχίσει να καλούνται προς εμβολιασμό υπερήλικες κάτοικοι των Κυκλάδων τα πράματα όπως φαίνεται αργούν ακόμα.

Όπως έχει γίνει φανερό δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα με 4-5 εμβολιαστικά κέντρα σε έναν νησιωτικό νομό. Δεν είναι εύκολο για έναν ηλικιωμένο να κάνει ολόκληρο ταξίδι π.χ. από Άνδρο ή Τήνο για την Σύρο ή τη Νάξο για να εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου στα νοσοκομεία αυτών των νησιών.

Ως εκ τούτου οι ηλικιωμένοι που ήδη έχουν κληθεί για εμβολιασμό – έχουν αρχίσει να καλούνται και από την Άνδρο – αναγκάζονται και ακυρώνουν τα ραντεβού που τους κλείνουν. Έτσι θα πρέπει να ξαναμπούν στη λίστα αναμονής και όταν ενεργοποιηθεί το εμβολιαστικό κέντρο της Άνδρου στο Κέντρο Υγείας του νησιού τότε θα ξανακληθούν. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η ενεργοποίηση του Κέντρου Υγείας και οι εμβολιασμοί στην Άνδρο αναμένονται μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News