Κυκλάδες (Ανδρος): Σε εβδομαδιαία βάση έλεγχοι rapid test

Ανδρος Κυκλάδες

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανδρου είναι από αυτές στις Κυκλάδες που δεν έχουν πολλά κρούσματα. Μόλις πέντε έχουν καταγραφεί τον Ιούνιο... Αυτό όμως δεν εμποδίζει το Δήμο Ανδρου να πάρει μέτρα προστασίας. Και έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας του νησιού καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους μέσω των rapid tests... 

Έπειτα από τις τελευταίες οδηγίες (ΕΟΔΥ), ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας εισάγει στην Άνδρο σταθερό, καλοκαιρινό πρόγραμμα διεξαγωγής δωρεάν Rapid tests, για κατοίκους, δημότες, επισκέπτες και κάθε φυσικό πρόσωπο, που επιθυμεί να κάνει τεστ.

Έτσι συμβάλλει στην πρόληψη και θωράκιση της δημόσιας υγείας του νησιού, ιδίως τους θερινούς μήνες, ενώ διευκολύνει κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες να προγραμματίσουν τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Πλέον οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται:

Κάθε Δευτέρα έως και Παρασκευή, στη Χώρα: Στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

Όσοι προσέλθουν, θα πρέπει:

Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ) και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού καλούνται να φέρουν μαζί τους Διαβατήριο.

Ταυτόχρονα, η τήρηση μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων) έναντι της Covid-19 είναι υποχρεωτική.

Για κάθε ερώτημα, διευκρίνιση, πληροφορία ή περαιτέρω επικοινωνία, μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου (τηλ.: +302282360001).

#menoumeasfaleis#

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News