Κυκλάδες - Ανδρος: Τροχαίο με επτά τραυματίες, διακομιδή στην Αθήνα με ελικόπτερα του ΕΚΑΒ

ΕΚΑΒ Ανδρου

Χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ως το «ατύχημα της δεκαετίας»…. Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι οι εμπλεκόμενοι να ξεφύγουν από τον κίνδυνο καθότι δύο εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση…

Τι έγινε και που; Ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιουλίου και στον επαρχιακό δρόμο Μπατσί – Γαυρίου της Ανδρου σημειώθηκε τροχαίο όταν δύο αυτοκίνητα κινούμενα σε αντίθετη πορεία είχαν μετωπική σύγκρουση…

Αποτέλεσμα; Συνολικά επτά τραυματίες, εκ των οποίων ένας 14χρονος ο οποίος είναι διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Παίδων και μια 22χρονη, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Σύμφωνα με το Open, όλα συνέβησαν περί τις 03:00 τα ξημερώματα στο Μπατσί της Άνδρου, όταν να αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις ανήλικοι, δύο 14χρονοι και ο 17χρονος οδηγός, επιχείρησε να κάνει προσπέραση. Ωστόσο, από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν αυτοκίνητο και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαινε η 22χρονη με άλλα τρία άτομα ηλικίας από 20 ετών έως 25 ετών.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης ήταν ότι τα στελέχη της Πυροσβεστικής του Κλιμακίου Ανδρου χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από μία ώρα ώστε να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των δύο αυτοκινήτων.

Αρχικά οι επτά τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και στη συνέχεια λόγω των σοβαρών τραυματισμών έγιναν τρεις αεροδιακομιδές. Οι υπόλοιποι τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Την υπόθεση χειρίζεται η Τροχαία της Άνδρου.

en_andro.png

Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, έγραψε στο Facebook:

«Πρωτοφανείς καταστάσεις σήμερα, ξημερώματα Κυριακής, στο νησί μας, με επτά παιδιά, λόγω σφοδρού τροχαίου, να διακομίζονται με τρία ελικόπτερα, ύστερα από μεγάλη μάχη στο Κ.Υ.

Εύχομαι και τα επτά παιδιά να γυρίσουν στα σπίτια τους γερά και δυνατά.

Τέτοιες στιγμές να μη ξαναζήσει κανείς, κανένας γονιός, κανένας τόπος.

Πολλά μπράβο σε εκείνους που απεγκλώβισαν τα παιδιά από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, στον ιδιώτη γιατρό που βρέθηκε εκεί και σε κατοίκους που βοήθησαν.

Πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, στο ΕΚΑΒ Ανδρου, που όλοι μαζί κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως και επιστημονικά δυνατόν, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι πολυτραυματίες και να μπορέσουν να διακομισθούν κάτω από σταθερές συνθήκες για την υγεία τους στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΕΚΑΒ, όπου με την βοήθεια του επειγοντολόγου ιατρού και του προσωπικού του σταθεροποιήθηκαν τα τρία βαρειά περιστατικά του συμβάντος και με τις τρεις συνεχόμενες πτήσεις των ελικοπτέρων διακομίσθηκαν κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες όλοι οι πολυτραυματίες σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Ευχόμαστε με όλη μας την ψυχή, να γυρίσουν ΟΛΑ τα παιδιά σπίτια τους γερά και να μη ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News