Κυκλάδες - Covid 19: "Επιστρέφει" η Μύκονος (39), στα 92 συνολικά

ΕΟΔΥ - Κυκλάδες

Μία ημέρα μετά την άνοδο της ΠΕ Πάρου στην … κορυφή, η ΠΕ Μυκόνου επέστρεψε, αλλά το πρόβλημα είναι η επόμενη ημέρα καθότι η φημολογία είναι έντονη όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να έρθουν  εκτός από τη Μύκονο και στη Πάρο ή την Ιο και τη Σαντορίνη… 

Η ουσία είναι ότι οι Κυκλάδες από τις αρχές Ιουλίου είναι στο κόκκινο όσον αφορά την άνοδο των κρουσμάτων…  Από τα 71 (!!!) του περασμένου Σαββάτου φτάσαμε στα μέσα της εβδομάδας  στα 157 (!!!) και σήμερα έχουμε 92. Και η εξέλιξη  της πανδημίας στην Ελλάδα, καλά κρατεί..

Κυκλάδες λοιπόν και είχαμε το τελευταίο 24ωρο 92 κρούσματα, έντεκα λιγότερα από χθες,  (σήμερα είχαμε σε πανελλαδικό επίπεδο 1558). Και φτάσαμε συνολικά στα 998 (!!!), διαλύοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίας αναφοράς. Ααα και την εβδομάδα που τρέχει (από Κυριακή  έως Κυριακή) φτάσαμε στα747  (!!!)

Και πάμε στην ανάλυση…  Πρώτη και καλύτερη η ΠΕ Μυκόνου και η οποία από τα 37 χθες ανέβηκε στα 39 (μ.ο. 38,8 για την εβδομάδα που μας πέρασε) και  έφτασε στα 509 (!!!) και έχει περισσότερα κρούσματα από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο όπου μέτρησε 369.  Παράλληλα, και μετράει είκοσι τρείς ημέρες έστω με ένα κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες) ενώ έχει και δέκα διαδοχικές ημέρες με +30 . 

Στη συνέχεια έχουμε την ΠΕ Πάρου που μετά από δύο ημέρες στο …κόκκινο (με 77 συνολικά) είχε μόλις 19. Έφτασε συνολικά στα 198 μετράει πλέον δεκατέσσερις διαδοχικές ημέρες έστω και με ένα κρούσμα...  Και επειδή λατρεύουμε τους αριθμούς, από τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Ιούνιο είχε 133. Το διέλυσε το ρεκόρ ε; Μόνο την τελευταία εβδομάδα είχε 166….  

Επόμενη, η ΠΕ Θήρας με νέα μείωση.. Από τα δεκατέσσερα χθες, στα δεκατρία σήμερα και έχει πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες…  Συνολικά έχει 171 (σ.σ. δεκαεπτά σερί ημέρες με έστω ένα κρούσμα) και ποτέ άλλοτε δεν ήταν σε τέτοια εικόνα...  Ααα και μην ξεχνάμε ότι οι δήμοι Θήρας, Ιητών, Μυκόνου και Πάρου είναι στο "πορτοκαλί" και ίσως να έχουμε συνέχεια..

Από εκεί και πέρα,  στην ΠΕ Μήλου που έχει ανέβει στο κίτρινο είχαμε τέσσερα νέα κρούσματα (πάμε στα 33),   η ΠΕ Νάξου (επίσης στο κίτρινο) έκανε ρεκόρ από την 3η Ιουνίου με οκτώ νέα κρούσματα κι έφτασε στα 45, η ΠΕ Ανδρου με δύο και έχει πλέον δεκαοκτώ (18), τέσσερα κρούσματα είχαμε στην ΠΕ Τήνου (δεκαπέντε συνολικά) τα περισσότερα από τις 18 Μαϊου και τρία στην ΠΕ Σύρου (συνολικά 25)

Να σημειώσουμε τέλος ότι με βάση τα χθεσινά rapid tests στις Κυκλάδες είχαμε δεκατέσσερα  θετικά δείγματα σε 573 δείγματα, ήτοι σε Πάρο (έξι από δώδεκα), Ανδρο (ένα), Μύκονο (δύο) και Σαντορίνη (πέντε).

Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Ανοδο έχουμε σε σχέση με χθες… Από τα 35 ανεβήκαμε στα 41..  Σε τρεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες... Στη ΠΕ Ρόδου είχαμε 28 (επτά περισσότερα από χθες), στην ΠΕ Κω οκτώ (αντί για δέκα) και στην ΠΕ Καλύμνου πέντε (αντί για τέσσερα).

Σε πανελλαδικό επίπεδο; Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική με  610 μολύνσεις. Οι περισσότερες; 108 στο Βόρειο Τομέα, 172 στο Κεντρικό και 89 στον Νότιο, ενώ τον Πειραιά είχαμε 72…  Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 112 νέες μολύνσεις και 206 στην Κρήτη (τα 91 στο Ηράκλειο, 50 στο Ρέθυμνο και 45 στα Χανιά)... Από εκεί και πέρα έχουμε:   22 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, 25 στην Π.Ε. Ιωαννίνων, 29 στην Π.Ε Καρδίτσας, 38 στην Π.Ε. Κορινθίας, 40 στην Π.Ε. Λάρισας, 27 στην Π.Ε. Μαγνησίας και  49 υπό διερεύνηση 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News