Κυκλάδες - Covid 19: Κρούσματα σε ΠΕ Νάξου, Θήρας, Κέας - Κύθνου και Μυκόνου

covid 19

Πολύ αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και πάνω από 400 εμφανίζονται τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Και όπως είδαμε, έχουμε ήδη μίνι lockdown στην Κύθνο με μάσκες παντού και συναθροίσεις όχι μεγαλύτερες των εννέα ατόμων. Ομως, έχουμε αναφορά και στις υπόλοιπες Κυκλάδες με κρούσματα σε Περιφερειακές Ενότητες Νάξου, Θήρας (2), Μυκόνου και βέβαια Κύθνου - Κέας, που οδήγησε και στο lockdown

Από εκεί και πέρα, στο «κόκκινο» για μια ακόμα ημέρα βρίσκεται η Αττική, η οποία σημειώνει σήμερα νεο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού. Κι αυτό από τα 411, τα 272 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο. Παράλληλα, 7 άτομα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 33. Έτσι, από τα 378 εγχώρια κρούσματα, τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές (τα 40 κρούσματα αφορούν ΜΦΗ στην Αττική), ενώ 7 συνδέονται με τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Ποιος είναι ο χάρτης των κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο; Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουμε 34 Περιφερειακές Ενότητες με διασπορά κρουσμάτων, από τα πιο υψηλά όλο αυτό το διάστημα ενώ στις Κυκλάδες όπως αναφέρουμε έχουμε δύο σε ΠΕ Θήρας και από ένα σε ΠΕ Νάξου, Μυκόνου και Κέας - Κύθνου

@ 26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

@ 7 κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

@ 272 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 59 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

@ 7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

@ 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

@ 9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

@ 3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

@ 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

@ 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

@ 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

@ 5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

@ 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

@ 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

@ 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

@ 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

@ 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

@14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 411, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 18886 (ημερήσια μεταβολή +2.2%), εκ των οποίων 56.1% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 393 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 89 (68.5% άνδρες).

Από το σύνολο των 18886 κρουσμάτων, 2961 (15.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 7755 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1318336 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 12288 δείγματα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News