Κυκλάδες - covid 19: Κύθνος και Κέα διαψεύδουν την ύπαρξη θετικού κρούσματος

Κύθνος

Εδώ και δύο ημέρες έχουν αναφορά από τον ΕΟΔΥ για κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου. Ενα χθες, ένα και σήμερα... Και ξέρετε.. Οταν λέμε Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου σημαίνει ότι το κρούσμα είναι στο ένα ή στο άλλο νησί... Από τον ΕΟΔΥ δεν δίνεται κάποια άλλη ενημέρωση. Οπότε, εμείς σκεφτόμαστε και γράφουμε ότι θεωρούμε ότι είναι πιο ...κοντά στην δική μας λογική. Οπως έγινε σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι που ανέφερε ότι υπάρχει κρούσμα στην Κύθνο... Ε, είχαμε άμεση αντίδραση από τον Δήμο.. .Και όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση:

"Ο Δήμος Κύθνου σας γνωρίζει ότι κατόπιν ενημέρωσης από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου και το Αγροτικό Ιατρείο Χώρας Κύθνου, έως σήμερα 24/09/2020 έχουν ληφθεί συνολικά ΟΚΤΩ (8) δείγματα από συμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι πληρούσαν τις οριζόμενες από τον ΕΟΔΥ προϋποθέσεις έλεγχου, για τη νόσο COVID-19.Όλα τα ανωτέρω δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα και το αποτέλεσμα όλων ήταν αρνητικό.

Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως των περιορισμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, δεν αποκλείει την ύπαρξη συμπτωματικών ή ασυμπτωματικών ασθενών στη νόσο COVID-19,στην Κύθνο για όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ο Δήμος Κύθνου ανακοινώνει πως ήρθε σε επικοινωνία με στελέχη τηλεοπτικού καναλιού, το οποίο εκ παραδρομής ανέφερε ότι υπάρχει ένα (1) κρούσμα στην Κύθνο, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται σε κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα Κέας-Κύθνου. Οι ιθύνοντες του καναλιού δεσμεύτηκαν ότι θα διορθώσουν την είδηση αναφέροντας τα αληθή στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ο Δήμος Κύθνου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Επιχειρησιακό Τμήμα και τη Δ/νση Ετοιμότητας του ΕΟΔΥ, καθώς και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πασχίζοντας για την ασφάλεια των δημοτών του (σας επισυνάπτουμε το έγγραφο του ΠΠΙ Δρυοπίδας και του Π.Ι. Χώρας Κύθνου)".

Και η Κέα αντέδρασε
Αντίδραση όμως είχαμε και από τον Δήμο Κέας... Και μάλιστα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού... Τι αναφέρει;  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με τα δείγματα – τεστ κορωνοϊού που έχουν σταλεί προς ανάλυση από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κέας, δεν υπάρχει κάποιο θετικό κρούσμα. Ο ΕΟΔΥ εχθές ανακοίνωσε 1 κρούσμα για την Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου, αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια άλλη πληροφόρηση.

Σε κάθε περίπτωση τηρούμε τα μέτρα προστασίας που έχει συστήσει το Υπουργείο Υγείας. Ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής, φοράμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους ή όπου αλλού χρειάζεται και τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News