Κυκλάδες - Covid 19: Στα 86 τα νέα κρούσματα, η Παροναξία στα 48 (πίνακας)

ΕΟΔΥ - Κυκλάδες

Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για τον Αύγουστο και η εικόνα συνεχίζει να προβληματίζει για τις Κυκλάδες αν και έχουμε σημαντική πτώση σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα όσον αφορά τα κρούσματα. Το μόνο δεδομένο είναι ότι για το Νότιο Αιγαίο οι δήμοι Ρόδου και Ιητών είναι στο «πορτοκαλί» από αύριο Παρασκευή 06 Αυγούστου και για την επόμενη εβδομάδα (έως 13 Αυγούστου)

Μετά από δύο ημέρες με τριψήφιο αριθμό στις Κυκλάδες (110) πέσαμε στις 86 μολύνσεις (στις οκτώ από τις εννέα ΠΕ) και το πρώτο πενθήμερο έκλεισε στα 464, ενώ συνολικά, η ημέρα είχε 2.800 νέα κρούσματα... Να σημειώσουμε ότι στις Κυκλάδες πάνω περισσότερα από 50 κρούσματα σε ημερήσια βάση έχουμε από την 19η Ιουλίου..  

Με βάση τον πίνακα που ακολουθεί για το τελευταίο 4ημερο, ο μ.ο. κρουσμάτων είναι στα 95 για τις Κυκλάδες ενώ τρεις Περιφερειακές Ενότητες έχουν πάνω από 20 κρούσματα ανά μέσο όρο. Αυτές της Πάρου και Νάξου είναι ψηλότερα όλων με 22,5, ακολουθεί της Μυκόνου με 21 και η ΠΕ Θήρας είναι μόλις στα 15,25 κρούσματα…

snanananna.png

Στη πρώτη θέση – για σήμερα - η ΠΕ Πάρου (Πάρος και Αντίπαρος) όπου ανέβηκε από τα είκοσι και τρία (23) χθες, στα είκοσι κι εννέα (29) σήμερα, τα περισσότερα από τις 27 Ιουλίου. Αποτέλεσμα; Εφτασε στα 112 στο πρώτο πενθήμερο…   Μετράει δε τριάντα και δύο (32) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα… 

Στην δεύτερη θέση η ΠΕ Νάξου με 19 μολύνσεις, τρεις  λιγότερες σε σχέση με χθες… Για δέκατη (10) συνεχόμενη ημέρα έχει διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, είκοσι και επτά (27) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Το πρώτο πενθήμερο κλείνει με 101 κρούσματα. Και να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε "Περιφερειακή Ενότητα Νάξου" εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

Πάμε στην ΠΕ Θήρας που έπεσε από τα δεκαέξι (16) χθες, στα 14 σήμερα (3η σερί ημέρα πτώσης) … και 86 συνολικά για τον Αύγουστο. Εφτασε όμως τις δεκαεπτά (17)  ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Παράλληλα, έχει τριάντα και πέντε (35) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα, ενώ από σήμερα ο Δήμος Ιητών είναι στο «Πορτοκαλί».  Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών...

Και, τέταρτη η ΠΕ Μυκόνου με εντυπωσιακή πτώση. Από τα τριάντα χθες, στα 13 σήμερα (!!!) Συνολικά έως τώρα για τον Αύγουστο έχει 109 και μετράει σαράντα και μία (41) ημέρες, έστω με ένα κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες)…

Όσο για τις Περιφερειακές Ενότητες με μονοψήφιο αριθμό;

Η ΠΕ Τήνου βγαίνει από το μικροσκόπιο του Χαρδαλιά… Στα τρία τα νέα κρούσματα (συνολικά έχει 22) κρατάει όμως είκοσι και μία (21) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα.

Η ΠΕ Σύρου σταθερή στα πέντε. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Κι έφτασε στα είκοσι κι ένα (21) συνολικά, αλλά και δεκαεννέα (19) σερί ημέρες με ένα κρούσμα.

Μείωση για την ΠΕ Ανδρου… Από τα τέσσερα χθες, στο ένα σήμερα, μετράει δεκαέξι (16) για τον Αύγουστο και επτά διαδοχικές ημέρες με ένα έστω κρούσμα..

Και τέλος, η ΠΕ Μήλου, έχει δύο κρούσματα, όπως κι εχθές και οκτώ (8) συνολικά για τον Αύγουστο…

Rapid Tests: Στις Κυκλάδες, διενεργήθηκαν συνολικά 820 rapid tests και είχαμε οκτώ (8) θετικά. Και πραγματοποιήθηκαν σε Ανδρο (Μπατσί 62 – 1), Νάξο  (291 – 5), Πάρο (Μάρπισσα 137 – 1), Αντίπαρο (104 – 1) και Σύρο (226). Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Ανδρο ο θετικός ήταν 16 ετών, σε Νάξο και Πάρο ο μ.ο. ήταν στα 18 έτη και στην Αντίπαρο μία γυναίκα ετών 66.

Τέλος, τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Προσπάθεια για μείωση αν και δύσκολο και με δεδομένο ότι η ΠΕ Ρόδου είναι και επίσημα στο «πορτοκαλί» από αύριο, Παρασκευή 6 Αυγούστου. Πόσα είχαμε σήμερα; 115 έναντι 121 χθες και πάλι στις γνωστές τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Στη ΠΕ Ρόδου, από τα 108 πέσαμε στα 98, στην ΠΕ Κω από τα δέκα (10) κατεβήκαμε στα οκτώ (8) και στην ΠΕ Καλύμνου από τα τρία (3) ανεβήκαμε στα εννέα (9).

Η γεωγραφική κατανομή στο Νότιο Αιγαίο

01 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

09 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

08 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

02 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

98 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

05 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

03 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News