Κυκλάδες - Covid 19: Στα 89 τα (νέα) κρούσματα, στα 27 στην ΠΕ Μυκόνου

Και ο Ιούλιος φτάνει στο τέλος του… Με τις εικασίες να αναφέρουν ότι αρκετά νησιά στις Κυκλάδες βρίσκονται στο στόχαστρο της Πολιτικής Προστασίας και δη αυτά της Μυκόνου, Ιου, Πάρου και σε δεύτερο χρόνο οι Αντίπαρος, Σέριφος και Τήνος..  Ααα έρχεται και η Νάξος με …φόρα τις τελευταίες ημέρες. 

Πως κλείνει ο μήνας αλήθεια; Το τελευταίο 24ωρο έχουμε 89 νέα κρούσματα – για δέυτερη συνεχόμενη ημέρα – απλά σήμερα δεν έχουμε κρούσμα σε εννέα Περιφερειακές Ενότητες αλλά στις οκτώ εξ αυτών (εξαίρεση η ΠΕ Κέας - Κύθνου)..  Η ημέρα είχε 2760 νέα κρούσματα, ενώ στις Κυκλάδες, ο Ιούλιος κλείνει με 2.227 μολύνσεις (Και να σκεφτεί κανείς ότι από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 είχαμε 1267 κρούσματα.) Και σε τέσσερις – όπως και χθες - από τις οκτώ  Περιφερειακές Ενότητες είχαμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Οπότε πάμε να δούμε τι έχει γίνει ανά Περιφερειακή Ενότητα... 

Επιστροφή στη κορυφή για την ΠΕ Μυκόνου με 27 νέα κρούσματα (δέκα περισσότερα από χθες) και  έφτασε συνολικά στα 847 (!!!) και είναι ένα βήμα πλέον πριν από την επιστροφή στα περιοριστικά μέτρα.  Κάτι περισσότερα από διπλάσια κρούσματα σε σχέση με τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο όπου μέτρησε 369.  Παράλληλα, μετράει τριάντα και έξι  ημέρες έστω με ένα κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες)… 

Στη ..δεύτερη θέση – είναι και πάλι - η ΠΕ Πάρου (Πάρος και Αντίπαρος) ενώ είναι εντυπωσιακό ότι καθημερινά τα rapid tests σπάνε ρεκόρ…   Κι από τα 19 χθες πάμε στα 23 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα να έχει συνολικά 477…  Μετράει είκοσι και επτά ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα…  Η Πάρος είναι στα νησιά που κινδυνεύουν με περιοριστικά μέτρα και μάλιστα ο κος Χρυσοχοϊδης στέλνει περισσότερους αστυνομικούς για καλύτερη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.. 

Και στην 3η θέση είναι η ΠΕ Νάξου…  Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων και έφτασε στα 14 σήμερα… Την στιγμή μάλιστα που ο δήμος Αμοργού μπήκε στο … κίτρινο.  Φτάσαμε αισίως στα 154 κρούσματα για τον Ιούλιο, ενώ έχει  είκοσι και τέσσερις  (22) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Και να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε "Περιφερειακή Ενότητα Νάξου" εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό. 

Στην 4η θέση, πέφτει για πρώτη φορά η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, που έφτασε τις δώδεκα ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Από τα 25 νέα κρούσματα χθες, έπεσε στα δέκα σήμερα.. Και έφτασε στα 496 για τον Ιούλιο και μετράει αισίως τριάντα ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών... Αρα έξι νησιά και στο πορτοκαλί είναι οι δήμοι Ιητών και Θήρας (με Θηρασιά)… 

Οπότε πάμε σ' αυτές που είχαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων..  

Η ΠΕ Τήνου είναι στο μικροσκόπιο.  Από τα τρία ανέβηκε στα επτά και έχει πλέον δεκαέξι  (16) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Συνολικά έχουμε 81 για τον Ιούλιο που είναι πολλά…

Η ΠΕ Σύρου έχει πέντε κρούσματα  κι έφτασε στα 74 συνολικά και δεκατέσσερις σερί ημέρες με ένα κρούσμα.  

Η ΠΕ Μήλου (περιλαμβάνει τους δήμους Μήλου, Κιμώλου, Σίφνου, Σερίφου)έχει ένα νέο κρούσμα και συνολικά  έχουμε ογδόντα (80) για τον Ιούλιο.. Οκτώ σερί ημέρες με ένα έστω κρούσμα, αλλά τα λιγότερα από την 24η Ιουλίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανδρου είχε δύο νέα κρούσματα κι έφτασε στα 36 συνολικά, ενώ η ΠΕ Κέας – Κύθνου έκλεισε συνολικά τα δέκα κρούσματα για τον Ιούλιο 

Τέλος, τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Μία ημέρα μετά το σοκ της κατοστάρας για την ΠΕ Ρόδου (είχε 104), σήμερα λίγο πιο χαλαρά… Από τα 122 χθες συνολικά στα Δωδεκάνησα, πέσαμε στα 108 (τα λιγότερα το τελευταίο τριήμερο) και σε τρεις από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες. Στη ΠΕ Ρόδου είχαμε 91 (104 χθες), στην ΠΕ Κω είμαστε και πάλι στα δεκαπέντε (3η σερί ημέρα) ενώ μόλις δύο (2) στην ΠΕ Καλύμνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News