Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid19: Στα 36 (νέα) κρούσματα, από 8 σε ΠΕ Μήλου...

Κυκλάδες – Covid19: Στα 36 (νέα) κρούσματα, από 8 σε ΠΕ Μήλου και Μυκόνου

|

Στα 36 τα νέα κρούσματα στις Κυκλάδες – Από οκτώ σε ΠΕ Μυκόνου και Μήλου – Ποια είναι η εικόνα την τελευταία εβδομάδα (πίνακας) 

Επαλήθευση… Το έλεγαν από το μεσημέρι.. Πάμε για φουλ άνω των 8000 κρουσμάτων όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.. Οπερ κι εγένετο..  8.613 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατεγράφησαν 46 θάνατοι, 486 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ. 

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 636.213 τεστ (PCR και rapid), κάτι που αποτελεί ρεκόρ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,35% (6,41% χθες).   Συγκρίνοντας δε με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, (Τρίτη 2 Νοεμβρίου) είχαν ανακοινωθεί 6.700 κρούσματα σε σύνολο 419.408 τεστ (θετικότητα 1,59%).

Πως είναι η κατανομή σε πανελλαδικό επίπεδο; 1.999 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής (245 στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής, 276 στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών, 277 στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, 623 στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών και 256 στην ΠΕ Πειραιώς), 1.440 στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, 137 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας,  307 στην ΠΕ Αχαΐας, 207 στην ΠΕ Ημαθίας, 165 στην ΠΕ Ιωαννίνων, 218 στην ΠΕ Κοζάνης,  571 στην ΠΕ Λάρισας, 276 στην ΠΕ Μαγνησίας,  217 στην ΠΕ Πέλλας, 144 στην ΠΕ Τρικάλων και 150 στην ΠΕ Φθιώτιδας

Και στις Κυκλάδες; Κι έχουμε άνοδο. Λογικό δεν είναι; Στα 36, πέντε περισσότερα σε σχέση με χθες… Αλλά σε οκτώ Περιφερειακές Ενότητες. Και η κατανομή; Τα περισσότερα τα συναντάμε σε ΠΕ Μήλου με οκτώ (επτά ήταν χθες) που αποτελεί και ρεκόρ από τις 26 Ιουλίου (τότε είχαμε εννέα), αλλά και στην ΠΕ Μυκόνου (χθες είχαμε τέσσερα) και τα οκτώ είναι η καλύτερη .. επίδοση από τις 28 Σεπτεμβρίου (επίσης με οκτώ κρούσματα). Από εκεί και πέρα, έχουμε: Τρία στην ΠΕ Νάξου (από ένα χθες), πέντε στην ΠΕ Πάρου (από δύο χθες), έξι στην ΠΕ Θήρας (από πέντε χθες), τέσσερα στην ΠΕ Σύρου (από δύο χθες), ένα στην ΠΕ Τήνου (από δύο χθες) και ένα στην ΠΕ Ανδρου (από δύο χθες)… Και χωρίς κρούσμα η ΠΕ Κέας – Κύθνου.. 

Ααα και να δούμε το τελευταίο επταήμερο όπου οι ΠΕ Θήρας και Κέας – Κύθνου παρουσιάζουν το μεγαλύτερο “ενδιαφέρον” τη στιγμή που στην αντίθετη πλευρά βρίσκονται Τήνος και Ανδρος. Δείτε τον σχετικό πίνακα… 

 covid1111.png

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 24.586 μοριακά τεστ και 611.627 rapid test. Σε σύνολο 636.213 η θετικότητα υπολογίζεται σε 1,35%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 7.134.048 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 21.397.828 δείγματα.

Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 636.213 (περισσότερα από χθες κατά 521.825) και αποτελεί επίσης ρεκόρ. Η σημερινή θετικότητα διαμορφώνεται στο 1,35%. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 288.890 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 288.890 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 08 Νοεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 49.962.229 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 2.855.978 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο. 

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 08 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 175 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 36.107 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.398 θετικά (3,87%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Σαντορίνη: Υποδέχεται (19/04) την Ολυμπιακή φλόγα, ποιο είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη

Πάρος: Στην τελική ευθεία για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας

Ολοκληρώθηκαν όλες οι συναντήσεις στη Πάρο για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας... Ποιο είναι το πρόγραμμα

Κυκλάδες: Ακτοπλοϊκή “βασίλισσα” του χειμώνα η Σύρος (!!!)

Η Σύρος είχε τη μεγαλύτερη διακίνηση επισκεπτών το πρώτο τρίμηνο του 2024 ... Ποιο λιμάνι δέχτηκε τα περισσότερα πλοία...

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί