Κυκλάδες: Είσαι κάτοικος Τήνου και θέλεις ακτινογραφία; Κάνε μία βόλτα στα γειτονικά νησιά

Τήνος ...

".... Ζητάμε από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Τήνου, να «βρουν χρόνο» και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για την ασφαλή επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος, για να πάψουν οι Τηνιακοί να είναι οι γυρολόγοι των Κυκλάδων για μια ακτινογραφία, το 2021. Καλούμε τον κόσμο της Τήνου σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας, ενάντια στην συρρίκνωση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 12.00 το μεσημέρι.... "

Ποιος τα λέει αυτά; Μα η ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" της Τήνου, όπου καλεί τους κατοίκους του νησιού όπως διαβάζετε σε διαμαρτυρία.. Πότε; την προσεχή Κυριακή (31/01) και έξω από τον Κέντρο Υγείας... Γιατί;

Ε διαβάστε την σχετική ανακοίνωση με τίτλο "Τηνιακοί ασθενείς... οι γυρολόγοι των Κυκλάδων". ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα...

Το ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Τήνου, από τις αρχές Οκτώβρη, δηλαδή εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, έχει σταματήσει να δουλεύει.

Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η επισήμανση από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ότι το ακτινολογικό του ΚΥΤ, στερείται πιστοποίησης, η οποία δίδεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μετά από έλεγχο και ρυθμίσεις που γίνονται, για να ελέγχεται η ακτινοβολία που εκπέμπεται (και απορροφάται από τους χρήστες- ασθενείς).

Το ακτινολογικό του ΚΥΤ, φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια «δούλευε» χωρίς τον σχετικό έλεγχο, χωρίς πιστοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ανθρώπων που εκτίθεντο στην ακτινοβολία του.

Η αιτία για την μη λειτουργία του ακτινολογικού είναι, από την μια, η πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης, η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, η συρρίκνωση των υπηρεσιών και η μετάβασή τους στον ιδιωτικό τομέα, και από την άλλη η αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Τι έχει κάνει η δημοτική αρχή για να πιέσει για την άμεση επαναλειτουργία του ακτινολογικού;

Πως κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με βάση την εικόνα του ΚΥΤ;

Πως κρίνει την αναγκαστική μετακίνηση ασθενών, που συχνά ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προς άλλες δομές υγείας εκτός Τήνου, εν μέσω αυστηρών μέτρων κατά της διάδοσης του SARS-CoV-2;

Ζητάμε από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Τήνου, να «βρουν χρόνο» και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, για την ασφαλή επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος, για να πάψουν οι Τηνιακοί να είναι οι γυρολόγοι των Κυκλάδων για μια ακτινογραφία, το 2021.

Καλούμε τον κόσμο της Τήνου σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας, ενάντια στην συρρίκνωση της δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της διάδοσης του SARS-CoV-2 (υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποστάσεις και μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 100 άτομα)

Με πληροφορίες από τη σελίδα της παράταξης.. εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News