Κυκλάδες – εμβόλια: 125 εμβολιασμοί (15/02), ρεκόρ σε πανελλαδικό επίπεδο

Εμβολιαστικό ρεκόρ ημέρας πέτυχε η χώρα μας σήμερα, καθώς παρά την κακοκαιρία διενεργήθηκαν 28.376 εμβολιασμοί. Συνολικά, έως σήμερα, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 554.745 εκ των οποίων οι 386049 αντιστοιχούν σε πρώτη δόση (σ.σ. χθες είχαμε 14.587)…

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών υπήρξαν  δυσκολίες σήμερα, ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα προσήλθε κανονικά. Πρόσθεσε ότι όσοι δεν μπόρεσαν να προσέλθουν, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού. Ο ίδιος τόνισε ότι λόγω της κακοκαιρίας παρουσιάστηκαν ελάχιστα προβλήματα στα 750 εμβολιαστικά κέντρα.

Ανέφερε ότι σήμερα στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας εμβολιάστηκαν 1.400 άτομα, 600 στην Θεσσαλονίκη και σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά, ενώ έχουν κλειστεί μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Επίσης για πρώτη φορά έχουμε και αναφορά στις ευάλωτες ομάδες μέσω χρονοδιαγράμματος…  Η πρώτη αφορά τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, τα οποία προηγούνται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού της ηλικιακής ομάδας 75-79 και αφορούν όλες τις ηλικίες. Το σύνολο αυτής της ομάδας είναι περίπου 270.000 άτομα και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου.

Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν άτομα αυξημένου κινδύνου, αφορά τα άτομα 18 - 59 και είναι περισσότερα αριθμητικά από την πρώτη ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει λεπτομερής ανακοίνωση σχετικά με τις παθήσεις. Σε αυτή την κατηγορία θα υπάρξει ηλικιακό κριτήριο για τον εμβολιασμό και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μετά την ηλικιακή ομάδα 60 - 64.

Και πάμε στις Κυκλάδες… Η χθεσινή ημέρα δεν έκρυβε κάποια έκπληξη.. Είχαμε εμβολιασμούς σε τέσσερα κέντρα, ήτοι σε Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη και Κέα – Κύθνος, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δούμε και πάλι δράση στα υπόλοιπα πέντε ενώ θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και στα μικρότερα νησιά καθότι έχουμε ήδη καθυστέρηση.

Συνολικά είχαμε 125 εμβολιασμούς, εκ των οποίων οι 94 αφορούν την 2η δόση, άρα ουσιαστικά δεν είχαμε πολλούς νέους εμβολιαζόμενους αν και έχει ανοίξει και η πλατφόρμα των 60-64 ετών. Συνολικά στις Κυκλάδες έχουν πραγματοποιηθεί 3715 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 787 είναι η δεύτερη δόση… Παραμένει η Σύρος σε θέση οδηγού με 1315 εμβολιασμούς (875 είναι όσοι έχουν κάνει την 1η δόση) ενώ και η Κέα – Κύθνος αρχίζει να έχει κίνηση… Αναλυτικά μπορείτε να δείτε την εικόνα των εμβολιασμών στον πίνακα που ακολουθεί (σ.σ. σε παρένθεση οι εμβολιασμοί που έγιναν την χθεσινή ημέρα)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News